Sokak ankesörleri miadını doldurdu

Sokak ankesörleri miadını doldurdu

Bir zamanlar sahip olmak için ya paran çok, yada itibarın idi.

PTT, Posta, Telgraf, Telefon işletmesi kurumsal kamu yapısı ile muteber kurumlar arasında gönderilen mektuplar, yolu beklenen postacılar, hasretlere yazılar güfteler, besteler, “öyle bir geçer ki zaman” işte bugün yaşanıyor.

Artık neredeyse Postaya icra-dava mektuplarından başka atılan mektup kalmadı, telgraf dersen çoktan işlevselliğini yitirdi. Telefon mu? bir zamanlar telefon edinebilmek elbette o kadar kolay değildi. İşyerine telefon alabilmek itibarlı işletme statüsünün göstergesi, birde evine hat alabilen ayrıcalıklı şahsiyet olarak parmakla gösteriliyordu.

ilk olarak 2 rakam ile başlayan Telefon numaraları, 4, 5 ve 7 rakamlara ulaşıp önüne bölge numarası verilerek dijital santrale dönüşmesi dahi telefonların ömrünü tamamlamasına mani olamadı. Sokak hurdacılarının hurdaya topladığı telefonların özel ankesörleri bazı antikacıların ilgisini cezbetti.

PTT'den ayrılıp, ayrı ayrı pazarlanma çabası PTT'nin son T sini Telekom'a dönüşmesine neden oldu. İşte bundan sonra başlayan imaj kaybı, cep telefonlarının hızla gelişmesi işyeri ve konutlardan sonra sokak ankesörlerinin de miadını doldurdu.

 Bandırma'da bir çok noktada bulunan sokak ankesörleri bir bir toplanırken, yolcu sirkülasyonunun en hareketli noktası olan İDO terminali girişinde kurumsal İDO kimliğine uyarlanan Ankesörlü telefon iletişim anlamında gayri-faal durumda, ahizenin kaldırılmasıyla ekrana gelen “hizmet dışıdır” uyarısı İDO önündeki ankesörlü telefonun önünde hatıra resmi çektirmekten başka işe yaramadığını gösteriyor.



Anahtar Kelimeler: Sokak ankesörleri miadını doldurdu
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı