Sokak Hayvanları için buluştular

Sokak Hayvanları için buluştular

Erdek'te Sokak hayvanları koruyucuları, barınakta buluştu.

4 Ekim Sokak Hayvanları koruma günü dolayısı ile Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, beraberinde bazı daire müdürleri, Meclis üyeleri ve Erdek Sokak Hayvanları Koruma Derneği Haytap üyeleri ile birlikte Köpek barınağını ziyaret etti.

Sarı, Barınak ziyareti sonrası yaptığı açıklamada birilerinin söylediği gibi, sokak hayvanlarını göz ardı etmediklerini, hatta onların yaşam standartlarını daha üst noktalara çekmek adına bir dizi çalışma içinde olduklarını söyledi.

Sarı, Mevcut barınak konum gereği etkili kış şartlarında ulaşım imkanı sağlanamayan bir noktada, ekiplerimiz Erdek Ocaklar yolu üzerinde şehir çöplüğü civarında uygun yer arayışında, şayet burada uygun yer bulursak ulaşım ve iletişim noktasın daha kolay olan bu alanda yeni ve çağdaş bir barınak inşa etmek istiyoruz.’’ Dedi.

Başkan Sarı, Erdek’ten küpeli hayvanları Bandırma’ya atıldığı söylentilerinin ise rivayetten ibaret olduğunu, böyle bir talimatı olmadığı halde, yapılıyorsa konu zabıtanın sorunu olduğunu söyledi.

Başkan Sarı; Barınak olan Belediyelerin hayvanları başka kentlere atması söz konusu olmaz, çünkü her barınağın hayvanı kendi küpesini taşıyor, dolayısı ile bunu anlamak kolay, ancak barınağı olmayan Belediyelerin başka çözümü yok.’’ Dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ve ekibini barınakta karşılayan Haytap üyeleri, Erdek Belediyesinin sokak hayvanlarına yönelik bakış açısının son derece olumlu olduğunu bu katkı ve desteklerinden dolayı Başkan Hüseyin Sarı’ya teşekkür ettiler.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli