Sokak hayvanları yasayı bekliyor

Sokak hayvanları yasayı bekliyor

Bandırma Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği yöneticisi Evren: “Yeni hayvan hakları yasası bir an önce çıkmalı”

Bandırma Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Zafer Evren, “Yeni hayvan hakları yasasının bir an önce TBMM gündemine gelmesi ve hemen yasalaşarak yürürlüğe girmesi gerekir” dedi. Evren, son aylarda ülke genelinde sokak hayvanlarına karşı artan şiddet ve eziyetin ancak bu şekilde önlenebileceğine dikkati çekti.

Bir sokak hayvanının ortalama yaşama süresinin 3 yıl olup, yardımda bulunulup, koruma altına alınması durumunda bu sürenin 16 yıla çıkabildiğine işaret eden Evren, şunları söyledi:

“Bandırma’da yaşayanların, sokak hayvanlarına destek olma konusunda çok bilinçlendirdiğini söylemek isterim. Şu anda Bandırma Belediyesi hayvan barınağı da iyi durumda. Barınağa veteriner olarak atanan Kamil Bey, çok ilgili. Barınağın arka bölümü, hayvanlar için doğal yaşam alanı durumuna getirildi. Bu alanın etrafı da duvarla çevrilecek.”

Evren, vatandaşlardan evlerinin önüne sokak hayvanları için yiyecek ve su koymalarının yararına dikkati çekti.  ÖNDER BALIKÇI



AHMET SERCAN DERİN
28.01.2021 14:59:43
ACİLEN ÇÖZÜM BULUNMALI SOKAK HAYVANLARI KANUNUNUN ÇIKMASI İÇİN

Eda gurun
29.01.2021 00:05:59
Dere mahallesinde kedilerin çoğu kayboldu 3 gündür yoklar.benim kendi kedimde onlarla birlikte kayboldu.ismine duyarlı eğitimli siyah tekir adı ZEO. Acaba belediye KEDILERI toplamış olabilirmi.eger barınağa goturdulerse gelip kedimi aramak istiyorum belki içlerindedir.lutfen yardımcı olun 0 539 502 3203

Anahtar Kelimeler: Sokak hayvanları yasayı bekliyor
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false