Sokak Hayvanlarına Yönelik Çalışmalar Değerlendirildi

Sokak Hayvanlarına Yönelik Çalışmalar Değerlendirildi

Kurumlar arası başarılı bir koordinasyon ile sorunların en aza indirilmesinin amaçlandığını vurguladı.

Gündelik yaşamın birer parçası olan sokak hayvanlarının beslenme, sağlık, kayıt ve üremelerinin kontrollerine yönelik çalışmalar yapılıyor. Daha önce de İl genelindeki sokak hayvanlarının koruma, beslenme ve bakımı için Valilik bünyesinde özel bir ekip oluşturulmuştu. Oluşturulan Sokak Hayvanlarını Koruma ve Besleme Grubu’nun çalışmalarıyla toplumda hayvan sevgisi ve duyarlılığının artırılması amaçlanıyor. 

Vali Hasan Şıldak bugün gerçekleştirdiği toplantıyla sokak hayvanlarına yönelik çalışmaları değerlendirdi. Toplantıda ilgili kurumların yaptıkları çalışmaların ne aşamada olduğu, daha önce belirlenen yol haritası doğrultusunda yapılan faaliyetler görüşüldü. 

Vali Şıldak, sokak hayvanlarının korunma, barınma ve beslenmeleri çalışmaların çok önemli olduğunu belirtti. Kurumlar arası başarılı bir koordinasyon ile sorunların en aza indirilmesinin amaçlandığını vurguladı. 

Toplantıda, sokak hayvanlarının beslenme ve rehabilitasyonu gibi konuların hayvan hakları çerçevesinde değerlendirilerek toplumun tüm kesimlerinin katkısını alacak çalışmaların yapılacağı belirtildi.

Vali Hasan Şıldak başkanlığında Valilik Necatibey Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Tarım İl Müdürü Erkan Alkan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nurullah Gürkan, İl Yazı İşleri Müdürü Hulusi Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanlığından Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Vehbi Yörük ile Veteriner İşleri Şube Müdürü Tuncay Dönmez, AB ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü Tülin Akgül, Emniyet ve Jandarma’ya bağlı HAYDİ (Hayvan, Çevre ve Doğa Koruma Timi) Ekibi ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Hayvan Besleme Grubu katıldı.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli