Sokaklar almadı

Sokaklar almadı

11 ay sonra tahliye olan Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç`ın şehre dönüşü bayram havasına büründü

Edremit ilçesi Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, 1 Ekim 2012`de yapılan operasyon kapsamında tutuklanmasından 11 ay sonra tahliye edildi.Tuncay Kılıç, Edremit ve Edremitliler için hapis yattığını da vurguladı. Kılıç, saat 11.00 sıralarında Edremit Belediyesine gelip görevine başlayacağı açıklandı

Edremit ilçesi MHP’li Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, 1 Ekim 2012`de yapılan operasyon kapsamında "ihalede usulsüzlük, zimmet ve irtikâp" suçlarını işlediği iddiasıyla tutuklanmasından 11 ay yani 327 gün sonra tahliye edildi.

Burhaniye 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde sabah saat 09.00`da başlayan ve akşam 22.00`ye kadar süren davanın duruşma boyunca 25 tanık dinlendi ve 16 mağdurun da ifadelerine başvuruldu.

Burhaniye 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen duruşmada, müştekilerle tanıkların dinlenilmesinin ardından esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı, ‘Kılıç`ın tahliyesini talep etti’ ve savcının tahliye talebi mahkeme heyetince kabul edildi ve Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, tahliye edildi.

Mahkemenin tahliye kararının ardından sevenleri ile birlikte tutuklu bulunduğu Kepsut L Tipi Kapalı İnfaz Kurumu tarafından da tahliye edilmesi sonrası gece saat 02.30 civarında Edremit’e girişteki Kocaseyit Çay Bahçesinde sevinç gösterisi ile karşılandı, Başkan Kılıç için kesilen kurban sonrası Edremitlilerle ve sevenleri ile kucaklaştı.

Türk adaletine ve hakimlerine her zaman güvendiklerini, onların çok önemli kararlar verdiklerini ve adaletin yerini bulduğunu söyleyen Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Edremit ve Edremitliler için hapis yattığını da vurguladı.

Başkan Tuncay Kılıç, Edremit Belediye Bakanlığını elimizden almak istediklerini, Edremit Belediyesini ele geçirmek isteyen muhalifler sandıkta yenemeyince bizi cezaevine atarak kurtulmak istediklerini ama Allah büyük adalet yerini bulduğunu söyledi

Burhaniye Adalet Sarayı önünde bekleyen Kılıç`ın ailesi, yakınları, belediye çalışanları "En büyük başkan bizim başkan" sloganlarıyla sevinç gösterisi yaptı.

“Bugün bu büyük sevinci sizlerle birlikte yaşıyoruz” diyen MHP’li Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ve MHP İl Başkanı Bayram Çılgın Başkan Tuncay Kılıç’ı yalnız bırakmadı.

MHP’li Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, saat 11.00 sıralarında Edremit Belediyesine gelip görevine başlayacağı açıklandı. Enver DOLGUN



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı