Sokaklarda yeni Trend, işgalin işgali

Sokaklarda yeni Trend,  işgalin işgali

"Yağma Hasan'ın böreği" sosyal mesafe kuralına uygun üretilen bankların önüne bile masa atıldı.

Bir yıl önce işgallere karşı mücadele başlatan Bandırma Belediyesi pes etti. Pandemi sürecindeki kısıtlamaları fırsata çeviren bazı işletmeler işgalin işgaline başlarken, sosyal mesafe kuralına uygun üretilen bankların önüne bile masa atıldı. 

Bandırma Belediyesi, yıllardır kangren hale gelen ve halkın çözümünü istediği sorunların başında gelen kaldırım işgallerinin önüne geçmek için geçtiğimiz yıl Haziran ayında düğmeye basmıştı. Cumhuriyet Meydanı, Saatçiler Caddesi, Sevgi Yolu, Şehit Süleyman Bey Caddesi ve Hükümet Caddesi gibi mevkilerde işgallerle ilgili denetimler sıkılaştırılarak, işletmelere ait alanların dışında bulunan masa, sandalye ve benzeri malzemelerin kaldırılması konusunda yazılı uyarılar yapılmaya başlanmıştı. 

 


“BİR YIL ÖNCE İŞGALE GEÇİT YOK AÇIKLAMASI YAPILDI”
25 Haziran 2019 tarihinde Bandırma Belediyesi internet sitesinde paylaşılan “Bandırma Belediyesinden Çevre İşgaline Taviz Yok” başlıklı basın bülteninde, “İşletmelere tahsis edilen alanlar dışındaki yer işgallerine asla izin verilmeyeceği, Bandırmalıların daha güvenli ve ferah bir yaya yolu kullanması için konuya ilişkin tüm çalışmalarının yasal doğrultularla ilerlemeye devam edeceği” belirtilmişti. Bandırmalılara seslenen Belediye Başkanı Tolga Tosun ise aynı açıklamada vatandaşların daha huzurlu ve daha yaşanabilir bir şehre sahip olması adına işgaliye denetimlerinin hız kesmeden devam edeceğini belirterek işgaliye izinlerinde önceliğin vatandaşların rahat ve özgür hareket ortamlarının kısıtlamadan sürdürmek olacağını ifade etmişti. 


“BELEDİYE’NİN BANKLARI BİLE İŞGAL ALTINDA”
Aradan geçen bir yıllık süreçte, yıllardır kangren hale gelen işgal sorunun azalmak bir yana arttığı gözlemlendi. Bandırma Belediyesi’nin sosyal mesafe kuralına uygun ürettiği tek kişilik bankların bile işletmeler tarafından önüne masa atılarak kullanılmaya başlanması “Yok artık” dedirtti. Cumhuriyet Meydanındaki işletmelerin işgal edip üstünü kapattıkları açık alanların dışına sandalye masa atması işgalin ulaştığı boyutları gözler önüne serdi. Vatandaşlar, “Bandırma işgal altında, durmak yok yayılmaya devam. İşgalin bile işgali başlamış Bandırma bu kadar sahipsiz mi” diyerek Belediye’ye çözüm bekliyoruz çağrısında bulundular.



Anahtar Kelimeler: Sokaklarda Trend işgalin işgali
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli