Sokaktaki canlar

Sokaktaki canlar

Tüm ülke genelinde olduğu gibi Bandırma´daki Sokak hayvanlarının yaşamları hiç de kolay değil!

Ayyıldız Mahallesi´ndeki çöplüğün, Bandırma Belediyesi tarafından sokak hayvanları barınağına taşınmasından sonra eski çöplüğün bulunduğu bölgede yaşayan köpekler de çok zor durumda. Burada çöplük varken yiyecek bulmakta güçlük çekmeyen hayvanlar, şimdi çok kötü ortam ve koşullar içinde yaşam savaşı veriyor.

/resimler/2019-5/8/0051385750275.jpg

Bu hayvanlardan yavru sadece 6´sını, Ertan Tulpar´ın başkanlığındaki Bandırma Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği, ?Cinçukuru?ndaki eski stadyumun içinde hazırladığı küçük bir bölgeye alarak kurtarmaya çalıştı. Ancak belediyenin Ayyıldız Mahallesi´ndeki eski çöplük bölgesini yıllardır kendisine yurt edinen bu köpeklere sık sık yiyecek götürmesi, ayrıca yaklaşan yaz ayları nedeniyle de bu bölgeye mutlaka suluklar yapması gerekiyor.

Veteriner Yıldıray Elik´in yönetimindeki Bandırma Belediyesi Sokak hayvanları barınağının çalışmalarının ise çok yetersiz olduğu öne sürülüyor. Hayvan barınağının arkasında, yeni sokak hayvanlarının barınması için yaklaşık 50 dönümlük bir alan olduğu biliniyor. Ancak bu bölgenin değerlendirilmesi için en küçük bir girişim olmaması, hatta buna nedense karşı çıktıkları dikkati çekiyor.

Tüm dünyada uygulanan hayvan hakları yasaları ve yönetmeliklerine göre sokak hayvanlarının kısırlaştırılıp aşılanarak küpelenme işleminin ardından alındıkları yerlere bırakılmaları gerekiyor. Buna karşın Bandırma Belediyesi Sokak hayvanları barınağı yetkililerinin, bu işlemi yaparken bile özensiz davranıp, sokak hayvanlarını rastgele alarak, sonra nereden alındığını bilmeden, yine sokaklara rastgele bıraktıkları öne sürülüyor.

Durumu başta Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun olmak üzere bu alanda görevlendirilen belediye başkan yardımcısının dikkatine sunuyorum.



Anahtar Kelimeler: Sokaktaki canlar
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli