Son sözü "Bırakıp nereye gidiyorsun." oldu.

Son sözü

Vefat eden ustasının mezarına toprak atarken vefat etti.

 

Bandırmalı soğuk demir ve profil çerçeveci ustası Mahmut Kaçar(50) kendisini çıraklıktan yetiştirip, büyütüp, iş sahibi yapan ustası Recep Eren´in vefatı ardından katıldığı cenaze töreninde kabre toprak atarken kalp krizi geçirerek vefat etti.

/resimler/2016-1/13/1927173374008.jpg

Aslen mübadele göçmeni Yeni Mahalle (Suat Çiftliği) sakinlerinden olup, yakın dostluk ilişkileri içinde yaşamlarını sürdüren Demirci ustalarından Recep Eren (65) geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat etmesi üzerine 12 Ocak Salı günü cenaze töreni düzenlendi.

Recep Eren, Yeni Mahalle Camiinde kılınan cenaze namazı ardından, eş ve dostların katılımı ile Bandırma Şehir Kabristanına getirildi. Burada kabrine yatırılan Recep Eren´in gömülme işlemi yapılırken, üzgünlüğü ile dikkatleri çeken eski çıraklıktan, kalfası ve bugün kendi adına aynı mesleği usta olarak devam ettiren Mahmut Kaçar(50) yakınlarına kabre toprak atmak istediğini söyleyerek verilen bir kürek ile toprak atmaya başlaması ile birlikte 2. Kürekte fenalaşarak mezar toprağının üzerine yığılıp kaldı.

Yaşanan trajedi karşısında yaşanan bir anlık panikten sonra cemaat içinden 112 acil servisin aranması ile çok kısa zamanda Kabristana ulaşan 112 ilk müdahale ardından Bandırma Devlet Hastanesine kaldırdığı Profil ustası Mahmut Kaçar´ın kalp krizi geçirerek vefat ettiği anlaşıldı.

Cumhuriyet savcılığı, Kabristanda yaşanan vefat olayı ile ilgili Mahmut Kaçar´ın kati ölüm raporunun tanzimi için kendisini Bursa adli tıp kurumuna sevk etti.

Akşam gece yarısından sonra Bursa adli tıp kurumundan dönen Mahmut Kaçar´ın cenazesi önce devlet hastanesi morguna, ardından bugün önce Yeni Mahalledeki evine, ardından mahalle camiinde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazı ardından bir gün önce gömülen ustası Recep Eren´in bitişiğinde hazırlanan kabrine defnedildi.

Bir gün önce günlük güneşlik havada komşuları Recep Eren´i defneden Yeni mahalle sakinleri, 24 saat sonra usta´nın çırağı-kalfası için geldikleri kabristanda akşam yağan rahmetin serinliği ile Mahmut Kaçar´ı ustasının yanına defnettiler.

Ustasının kabrine toprak atmak için ayağa kalktığında ?Beni bırakıp nereye gidiyorsun Usta?? dedikten sonra kalp krizi geçirerek vefat eden Mahmut Kaçar´ın cenazesi beklenilenin üzerinde bir kalabalık ile uğurlanırken cenazeye Bandırma Cumhuriyet Baş Savcısı Önder Yeniçeri bizzat katıldı.

/resimler/2016-1/13/1927423061954.jpg



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli