Son final Gönen`de

Son final Gönen`de

Motokorosçular sezonun son yarışması için Gönen`de buluşacak.

Türkiye Motokros Şampiyonası`nın 6. ayak yarışı Gönen`de 9-10 Kasım tarihlerinde yapılacak.

Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun 2013 takviminde yer alan Türkiye Motokros Şampiyonası`nın son ayağı 9-10 Kasım tarihlerinde Gönen’de yapılacak.

Şakir Şenkalaycı Parkuru`nda koşulacak sezonun final yarışına İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla, Antalya, Sakarya ve Bursa başta olmak üzere birçok ilden sporcunun katılacak.

Gönen’de yapılacak olan şampiyonanın final ayağı, MX1, MX2, MX2 Junior, MX3, 85cc, 65cc, 50cc, ATV ve Veteran sınıflarında koşulacak.

Gönen yarışı, motokrosçuların hünerlerini sergilediği büyük bir görsel şölene dönüşecek. 7 rampadan oluşan ve yüksekliği metreleri bulan atlayışlara imkân tanıyan parkurda, nefes kesen mücadeleler, izleyiciler için gerçek bir şölene sahne olacak.

Virajlar, düzlükler, rampalar, toprak zeminde kayan motosikletler ve parkurun doğal toprak yapısı yarışçıların birbirleriyle amansız mücadelelerinde önemli rol oynayacak. Yerleşim merkezine yakınlığı nedeniyle yarış severlerin büyük ilgi göstermesi beklenen şampiyonada, özel olarak oluşturulan doğal tribünlerden seyirciler, yarışın her anının heyecanını yaşayabilecek.

9 Kasım Cumartesi antrenman ve sıralama turlarının yapılacağı şampiyonanın son ayağı, 10 Kasım Pazar günü ise saat 10.30’dan itibaren birbirinden çekişmeli yarışlara sahne olacak.



  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı