Son ödeme 16 Ocak`ta yapılacak

Son ödeme 16 Ocak`ta yapılacak

-Marmarabirlik üretici ortaklarına son ödemeyi 16 Ocak Cuma günü yapıyor.

-Marmarabirlik’ten 31.7 milyon TL’lik son dilim ödeme yarın.

-Başkan Asa” Kampanya biter bitmez ödemeyi de tamamlayacağız demiştik, sözümüzde durduk”

Ürün alım kampanyasının başladığı 22 Ekim 2014 ile kampanyanın sona erdiği 9 Ocak 2015 tarihleri arasında kooperatifler aracılığıyla toplam 27 bin ton ürün alımında bulunan Marmarabirlik, üreticilerine  yönelik son  ödemeyi yarın ( 16-Ocak-2015) gerçekleştiriyor.2014-2015 ürün alım kampanyasında ortak üreticilerine yapacağı 31,7 Milyon TL tutarındaki son dilim ödeme ile, kampanya bedeli  de tamamlanmış oluyor.

KAMPANYAYI VE ÖDEME TAKVİMİNİ ÖNE ÇEKTİK

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, bu yılın olumsuz hava şartları nedeniyle önceki yıllara göre zeytin üreticisi açısından zor ve sıkıntılı bir yıl olduğunu,  Marmarabirlik’in de üretici ortaklarını mağdur etmemek adına tarihinde ilk defa ürün alım kampanyasını öne çektiğini ve ürün alım bedellerinin ödemesini de  buna göre ayarladıklarını söyledi.

Başkan Asa, ürün alım kampanyasının 22 Ekim’de başlayıp, 9 Ocak tarihinde sona erdiğini, bu sürede toplam 27 bin ton ürün alımında bulunduklarını belirterek” Yaşanan rekolte düşüklüğüne rağmen kooperatiflerimiz aracılığıyla gerçekleştirilen 27 bin ton ürün alımlarının Marmarabirlik açısından önemli olduğunu ve üretici ortağımızın Birliğine duyduğu güvenin göstergesini teşkil ettiğini söylemeliyim” dedi.

YÜZDE 70’LİK KISMINI ÖDEMİŞTİK

Üretici ortaklarına ilk dilim ödemenin 14 Kasım 2014’de yapıldığını ve bu tarihten itibaren de toplamda yüzde 70’lik kısmının ödendiğini belirten Başkan Asa konuşmasını şöyle sürdürdü:

Ürün alım kampanyası başlamadan önce ortaklarımıza ürün bedellerinin ödemesinde sıkıntı yaşatmayacağımızı söylemiştik. Üretici ortaklarımızın mağduriyetini gidermek amacıyla ürün alım kampanyasını erken başlattığımız gibi ödemeleri de belirli bir takvimde sık ödeme dilimlerinde yaptık. Bugüne kadar ürün bedellerinin toplamda yüzde 70’lik kısmını ödeyerek, önemli bir çalışmaya imza attık. Ürün alım kampanyasının bitiminde ortaklarımıza kalan ürün bedellerinin tamamını da ödeyeceğimizi söylemiştik.  Söz verdiğimiz üzere yarın  ( 16 Ocak 2015 /Cuma )31,7 milyon TL tutarındaki son dilim ödemeyi yapıyoruz. Bu ödeme ile üretici ortaklarımızın ürün alım bedelinin tamamı kapanmış olacağı gibi, toplam da 115,8 milyon TL’lik ödeme gerçekleştirmiş olacağız. Ayrıca bir taraftan ürün bedellerinin tamamını öderken bir taraftan da ortaklarımızın önemli girdi kalemlerinden olan gübre ve zirai ilaç yardımı için 22 milyon TL ortaklarımıza dağıtılmak üzere tahsis edilmiştir”.



  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı