Sonunda imkansızda oldu. İstanbul`da İki Tren Çarpıştı!

Sonunda imkansızda oldu. İstanbul`da İki Tren Çarpıştı!

Halkalı-Sirkeci seferini yapan banliyö treni, Cankurtaran tren istasyonunda ters yönden gelen lokomotifle çarpıştı.

Halkalı`dan Sirkeci`ye giden banliyö trenine, Cankurtaran istasyonunda yolcularını indirip hareket için geçiş ışığını beklediği sırada, yanlış raya giren lokomotif çarptı. Kazada yaralanan 8 kişiye ilk müdahale olay yerinde vatandaşlar tarafından yapıldı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Fatih, Cankurtaran tren istasyonunda, lokomotifle banliyö treninin çarpışmasıyle meydana gelen kazada raylarda can pazarı yaşandı. Halkalı-Sirkeci seferini yapan 14056 sefer sayılı Hasan Otçu yönetimindeki banliyö treni saat 14. 30`da, Cankurtaran tren istasyonuna gelerek yolcu indirdi. Hareket etmek için geçiş ışığını bekleyen banliyö trenine, karşı yönden gelen ve yanlış raylara giren Mehmet Ali Yanık yönetimindeki vagonsuz dizel lokomotif çarptı. YARALILAR HASTANELERE KALDIRILDI Çarpışmanın etkisiyle banliyö treninin içinde savrulan 8 yolcu çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılara ilk müdahaleyi olay yerindeki vatandaşlar yaptı. Büyük paniğin yaşandığı kazanın ardından çok sayıda ambulans kaza yerine sevk edildi. Yaralılar Ömer Çalışkan (33), İnci Eryılmaz (27), Halide Akın(47), Osman Biceğez (23), Hayri İnan (46), Yusuf Ferhat, İrem Çakır (10) ve Sevda Şenol (34) Haseki Eğitim ve Araştırma, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ile İstanbul Eğitim ve Araştırma hastanelerine kaldırıldı. Kazanın ardından olay yerine gelen TCDD görevlileri ile polis ekipleri trenin altında yaralı olup olmadığını kontrol eti. Kaza nedeniyle tren seferleri bir süre tek yönlü olarak gerçekleştirildi. MAKİNİSTLER GÖZALTINA ALINDI Kazadan yara almadan kurtulan lokomotif ve banliyö treni makinistleri gözaltına alınarak Sirkeci Polis Merkezi`ne götürüldü. Kaza yerinde yapılan ilk incelemelerin ardından lokomotif Sirkeci, banliyö treni iseHalkalı Garı`na çekildi. BOMBA PATLADI ZANNETTİM Kaza sırasında yolcu treninin içende bulunan İbrahim Çekal (62), istasyona yaklaşırken birden trenin önünün havaya kalkıp yere indiğini ve büyük bir gürültü çıkardığı için bomba zannedip korktuklarını söyledi. Çekal, kaza anını şu şekilde anlattı: "Sirkecide bir işim vardı trene bindim. Tren Cankurtaran istasyonuna gelip yolcu aldı. Tam kalkıyorduk ki birden trenin önü havaya kalkıp yere indi. Büyük bir gürültü oldu. Ben bir an bomba patladı zannedip büyük korkuya kapıldım. Vagondaki tüm yolcular hemen kendilerini açılan kapıyla birlikte dışarı attılar. Dışarı çıktığımızda bir yük treni lokomotifinin ön tarafa çarptığını gördük. Yaralılar yerlere yattı. Yarım saat içinde sağlık ekipleri geldi ve müdahalade bulundular. Büyük korku yaşadık. Allahtan çok süratli halde değildik" dedi. SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ`NDEN AÇIKLAMA İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü`nün kazada yaralananların sağlık durumuyla ilgili bir açıklama yaptııldı.İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: " Bugün saat 14: 30 sıralarında Halkalı`dan Sirkeci`ye giden banliyo treniyle karşı yönden gelen yük treninin çarpışması sonucunda yaralanan vatandaşlar İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne nakledildi. İstanbul üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi 1- S. Ş ( 30, Bayan )

 

Çarpışmada yaralanan hastanın genel durumu iyi olup, takip ve tedavisi devam etmektedir.

2- İ. Ç. ( 11, Çocuk ) Çarpışmada yaralanan hastanın genel durumu iyi olup, takip ve tedavisi devam etmektedir. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi 1- O. B. ( 23, Erkek ) Sağ ayak bileğinde hassasiyeti, yumuşak doku travması olan hastanın genel durumu iyi olup, takip ve tedavisi devam etmektedir. 2- H. İ. ( 46, Erkek ) Alnın sağ tarafında 2cm`lik kesi oluşan hastanın genel durumu iyi olup, takip ve tedavisi devam etmektedir. 3- F. Y ( 51, Erkek ) Sağ bacakta kırık meydana gelen hastanın genel durumu iyi olup, takip ve tedavisi devam etmektedir. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi 1- Ö. Ç. ( 36, Erkek ) Kafa travması olan hastanın genel durumu iyi olup, takip ve tedavisi devam etmektedir. 2- H. A. ( 45, Bayan ) Kafa travması olan hastanın genel durumu iyi olup, takip ve tedavisi devam etmektedir. 3- İ. E. ( Bayan ) Çarpışmada yaralanan hastanın genel durumu iyi olup, takip ve tedavisi devam etmektedir.

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 30.9 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.2 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli