Sonunda patladı

Sonunda patladı

Marmara Belediye Başkanı Aksoy;"Söylentilere inanmayın"

Marmara Adalar Belediye Başkanaı Süleyman Aksoy, sosyal paylaşım sayfasından yaptığı canlı yayında, gerçekle bağdaşmayan söylentilerin insanları korku çemberi içinde strese soktuğunu söyledi.

Aksoy, görevi olmamasına rağmen gelinen noktada açıklama yapma zarureti doğduğunu, Marmara ile ilişkisi gösterilen 3- COVID-19 vakasının birisi rahatsızlaşarak kaldırıldığı Bandırma Devlet hastanesinden Balıkesir Şehir Hastanesine sevk edilen bir kişinin testinin pozitif çıktığını, ancak bu hastanın 2 saat sonra vefat ettiğini söyledi.

2. vakanın Marmara'da evi ve ikameti olan ancak 15 yıla yakın bir süre adaya gelip gitmeyen birisinin şu an ikamet ettiği adreste Covıd-19 'dan vefat etmiş olmasının verilerde Marmara adası olarak gösterildiğini, 3. kişinin ise testleri pozitif çıkmasına rağmen daha sonra iyileşerek negatif'e dönüştüğünü ve durumunun gayet iyi olduğunu açıkladı.

Bunların dışındaki söylentilerin şehir efsanesinden ibaret olduğunu, Marmara'da sağlık teşkilatının bu anlamda özveri ile çalıştığını vurgulatan Başkan Süleymen Aksoy, yaşanan dedikoduların kaynağını oluşturan Saraylar'daki ticari işletmelerden kaynaklandığını, bu anlamda yayımlanan kararlara harfiyen uyulduğunu, milli ekonomiye büyük katkısı olan işletmelerin üretim noktasında faaliyette olmalarına bakanlık kararı ile onay verildiğini söyledi.

İşletmelerin çalışma veya çalışmama gibi durumlarının Baakanlık tarafından belirlendiğini, bu işletmelerin sokağa çıkma sürecinde dahi faaliyetlerini sürdürmeleri müsadeleri olduğunu vurguladı.



Anahtar Kelimeler: Sonunda patladı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli