SONUNU GETİREMEDİ

SONUNU GETİREMEDİ

20 YAŞ ORTALAMASIYLA ŞAMPİYONLAR LİGİ’NİNEN GENÇ TAKIMI TEKSÜT BANDIRMA BK SONUNU GETİREMEDİ!..

FIBA Şampiyonlar Ligi Play-Off Son 16 Turu birinci maçında tamamı altyapısından yetiştirdiği ve 20 yaş ortalamalısıyla Şampiyonlar Ligi’nin en genç Takımı olan TEKSÜT Bandırma BK, Prag’da konuk olduğu Çekya temsilcisi Era NymburkBasketball’a92-70 mağlup oldu.

 

TEKSÜT Bandırma BK karşılaşmaya Rıdvan Öncel, Şehmus Hazer, Erkan Yılmaz, Furkan Haltalı ve Alperen Şengün beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf ev sahibi ekip Era Nymburk oldu. Yeşil-Beyazlılar hücumda Rıdvan Öncel ve Şehmus Hazer ile sayılar bulunca 5. dakikayı 20-15 geride geçti. Kalan bölümde Furkan Haltalı ile sayılar bulsa daTEKSÜT Bandırma BKilk çeyreği 29-19geride tamamladı.

 

İkinci çeyreğe iyi başlayan taraf bu kez TEKSÜT Bandırma B Koldu. Hücumda sayı bulmakta zorlanmayan Bandırma ekibi hücumlarda Rıdvan Öncel, Alperen Şengün ve ŞehmusHazer ile bulduğu sayılarla 15. dakikayı 44-32geride geçti. Kalan bölümde Yeşil-Beyazlılar hücumlarda Alperen Şengün ve Erkan Yılmaz’ın sayıları ile oynarken soyunma odasına da 56-40 geride girdi.

 

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf bu kez ev sahibi ekip Era Nymburk oldu. Hücumda Furkan Haltalı ve Alperen Şengün ile sayılar üreten Bandırma ekibi 25. dakikayı 69-46geride geçti. Kalan bölümde Şehmus Hazer ile sayılar üretenT EKSÜT Bandırma BK, final çeyreğine 79-52 geride girdi.

 

Final çeyreğine her iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. TEKSÜT Bandırma BK hücumlarda Alperen Şengün ve Erkan Yılmaz ile sayılar bulunca 35. dakikayı 85-61 geride geçti. Kalan bölümde hücumlarda iyi performans gösterse de TEKSÜT Bandırma BK karşılaşmadan 92-70 mağlubiyetle ayrıldı.

 

Karşılaşmanın rövanş mücadelesi 10 Mart Salı günü saat 20.00’de TEKSÜT Kara Ali Acar Spor Salonu’nda oynanacak.

 

TEKSÜT Bandırma BK, ING Basketbol Süper Ligi22. Hafta karşılaşmasında Bandırma’da 8 Mart Pazar günü saat 13.00’te Tivibu Spor 2’den canlı olarak yayınlanacak mücadelede Sigortam.net İTÜ Basket’i konuk edecek.

 

TEKSÜT Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir:

‘‘Rövanş maçında daha iyi bir performans ortaya koyarak seriye tutunmaya çalışacağız.’’

 

        Mücadeleyi değerlendiren TEKSÜT Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir şunları söyledi: ‘‘Buraya yabancı oyuncularımızdan yoksun ve sınırlı bir rotasyonla geldik. Genç oyuncularımızla maçı oynadık. Takımımı mücadelesinden dolayı kutlarım. Haftaya bundan daha iyi bir performans ortaya koyarak seriye tutunmaya çalışacağız.’’ dedi.

 

        Erkan Yılmaz ise şunları söyledi: ‘‘Era Nymburk Takımını tebrik ederim. Bu akşam iki taraf arasındaki farkı sertlik belirledi. Buraya farklı bir kadroyla gelmek durumunda kaldık. Mücadelemizi bırakmadan elimizden gelenin en iyisini ortaya koymaya çalıştık. Şimdi Bandırma'da seyircimizle birlikte seriyi bir kez daha buraya taşımak istiyoruz.’’ dedi.

Maç: FIBA Şampiyonlar Ligi Play-Off Son 16 Turu 1. Karşılaşması

Salon: Kralovka Arena, Prag-Çekya

Hakemler: AntonioConde (İspanya), AnderiSharapa (Belarus), KristapsKonstantinovs (Letonya)

Periyotlar: 1P:29-192P:27-213P:23-124P:13-18MS:92-70

EraNymburkBasketball: HaydenDalton 6 sayı, 4 asist; RokoGogic 3 sayı; VojtechHruban 19 sayı, 9 ribaund; PetrSafarcik 3 sayı; DeishuanBooker 4 sayı, 5 asist; PavelPumprla 7 sayı; Michael Dixon 12 sayı; MartinPeterka 6 sayı; JaromirBohacik 18 sayı, 4 ribaund; Martin Kriz 8 sayı, 5 ribaund; ZachHankins 6 sayı, 4 ribaund.

TEKSÜT Bandırma BK: Rıdvan Öncel 15 sayı, 4 asist; Sadık Kabaca 3 sayı; Erkan Yılmaz 6 sayı, 8 ribaund, 4 asist; Alperen Şengün 16 sayı; Furkan Haltalı 13 sayı, 8 ribaund; ŞehmusHazer 17 sayı, 5 ribaund, 5 asist.



Anahtar Kelimeler: SONUNU GETİREMEDİ
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli