Sorunlar tek tek çözülüyor

Sorunlar tek tek çözülüyor

BANDIRMA BELEDİYESİ HALK MASASI SORUNLARA ÇÖZÜM üÜRETİLİYOR

Vatandaşlarımızın istek, şikâyet, öneri ve takdirlerini kolayca iletebilmesi amacıyla Bandırma Belediyesi tarafından hizmete alınan Halk Masası, halkımızla belediye arasında köprü işlevini yerine getiriyor.

Vatandaşların istek, şikâyet ve önerilerini tek bir yerden çözüme kavuşturulması amacıyla başlatılan Halk Masasına geride kalan 2013 yılının 12 aylık döneminde toplam 2 bin 790 başvuru yapıldı ve 2 bin 619 başvurunun çözüme kavuşturuldu.

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur Halk Masasının hizmete alınmasıyla birlikte vatandaşların belediye hizmetlerinden daha kolay ve hızlı şekilde faydalandığını söyledi.

Onur: “Bandırma’nın yerel yönetimi olarak halkımıza kolay ve hızlı hizmet sunma düşüncesiyle oluşturduğumuz Halk Masası geride kalan 5 yıllık sürede halkımız ve belediyemiz arasında önemli bir köprü görevi üstlendi” dedi.

Halk masasının çalışmalarını 2013 yılında da yoğun bir şekilde sürdürdüğünü belirten Onur, 12 aylık sürede toplam 2 bin 790 başvuru yapıldığını söyledi.

Onur: “Halk masasına 2013 yılında yapılan başvuruların 2 bin 619 tanesi çözüme kavuşturuldu.  Bu başvurular içerisinde en çok başvuruyu alan müdürlüklerimiz 1084 başvuruyla Zabıta Müdürlüğümüz, 441 başvuruyla Fen İşleri ve 235 başvuru ile Temizlik İşleri Müdürlüğümüz oldu” dedi.

Halk Masası çalışanları aynı zamanda telefon ve interaktif ortamda vatandaşların belediyeye gelmeden işlem yapmalarını sağlıyorlar. Dilekçe ve başvuru belgelerinin bilgisayarda kayıt altına alındığı Halk Masasında her evrakın üzerine sevk edildiği müdürlüğün ismi, sevk tarihi ve takip numarası yazılıyor; böylece başvuru sahipleri telefonla ilgili müdürlüğü arayıp takip numarasını söyleyerek iş takibini bizzat kendileri yapabiliyor.

 



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli