Sosyal medya üzerinden dolandırıcılık çetesi çökertildi.

Sosyal medya üzerinden dolandırıcılık çetesi çökertildi.

Ülkemiz genelinde 13 vatandaşımızı yaklaşık 50.000 TL tutarında dolandırdıkları gerekçesi ile adliyeye sevk edildiler

Erdek İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlilerince yürütülen çalışmalar neticesinde;

            Şüphelilerin internetten ürün satışı yapılan web sitelerinde açılan sahte hesaplar üzerinden yanıltıcı ilanlar vermek suretiyle sahte ürün satışı ve sanal bahis yöntemini kullanarak yüksek kazanç vaad ettikleri, Ülkemiz genelinde 13 vatandaşımızı yaklaşık 50.000 TL tutarında dolandırdıkları, yüklü miktarda borçlu olarak gösterdikleri kimselere kendisini hukuk bürosu çalışanı gibi gösterdikleri, para karşılığında borcun ve icra takip dosyanın kapatılacağı gibi söylemlerde bulunarak verdikleri hesap numaralarına para gönderilmesini sağladıkları, para yatırıldıktan sonra da vatandaşların ulaşamaması için telefon numaralarını engelledikleri, bu yöntemle ülkemiz genelinde birçok vatandaşımızı dolandırdıkları tespit edilmiştir.

Emniyet Birimlerimizce yapılan araştırmada, sosyal medya üzerinden sahte ilan veren, hesap tedarik eden, kendilerini ilan sahibi olarak tanıtarak banka hesaplarını kullandırdıkları tespit edilen Bursa ve İstanbul İllerinde toplam 2 şüpheli şahsın yakalanmaları ve suç delillerinin ele geçirilmesine yönelik olarak;

        • 31.08.2023 günü saat 07:00 da toplam 2 ilde (İstanbul, Bursa)

        • Balıkesir Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Balıkesir, İstanbul ve Bursa İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı toplam 4 ekip ve 12 personelle birlikte eş zamanlı olarak operasyon yapılmış, 2 şüpheli şahıs yakalanmış ve gözaltına alınmıştır.

2 adet akıllı telefon,

2 adet sim kart,

1 adet sim kart muhafazası ele geçirilerek muhafaza altına alınmıştır.

   TCK Md. 158. maddesi kapsamındaki “Bilişim Sistemleri Vasıtası ile Nitelikli Dolandırıcılık” suçundan yapılan eş zamanlı operasyon sonucu yakalanan 2 şüpheli hakkında Balıkesir Asayiş Şube Müdürlüğünce adli işlemlere başlanmıştır.

   Yakalanan şüpheliler Erdek Cumhuriyet Başsavcılığına mevcutlu olarak sevk edilmiş 2 şüpheli tutuklanmıştır. Suç ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı