Sosyal paylaşımlara itibar etmeyin

Sosyal paylaşımlara itibar etmeyin

Bandırma ve çevresindeki sosyal paylaşımlarda gündem oluşturan KORONAVİRÜS senaryoları tedirginlik yaratıyor.

Kaynağa dayanan doğru bilgiler teyid edilmedikçe, sosyal paylaşım sayfalarında gündem yaratan dedikodulara itibar etmeyin.

Son iki gün Bandırma ve Gönen eksenli KORONAVİRÜS paylaşımları gereksiz korku ve panik yarattı.

Yerel haber kanallarının kaynağa dayanarak yayımlamadığı haberlere inanılmaması gerekirken, kulaktan kulaga dolma dedikoduların sanal paylaşımlarda gündem oluşturması önlenemez bilgi kirliliğine neden oluyor.

Özellikle önceki gün Gönen ilçesi Sarıköy mahallesinde Umre'den dönen bir bayan'ın evde karantina altında olması gerekirken, sokak-çarşı-pazar dolaştığı, evine ziyaretçi aldığı ve bazı yakınlarının ihbarı üzerine sağlık ekiplerinin ambulans marifeti ile evinden alınarak sevk edildiği Bandırma devlet hastanesindeki karantina sürecinin olumsuz geçtiği, hatta vefat ettiği noktasına varan rivaset asılsız çıktı.

Bu anlamda yapılan araştırma sonucu 20 Mart Perşembe bugün saat 09.00 sularında Bandırma devlet hastanesinde tedavi altında bulunan Süreyya Ç (70) isimli bayan'ın normal şartlarda vefat ettiği, ancak ulusal bilim kurulu kararı ile Diyanet Başkanlığı tarafından vakit ve Cuma namazlarının okunması ancak Camide namaz kılınması yasaklanması, Cenazeler bakımından bir dizi önlemleri beraberinde getirdi.

Bu noktada bir birini izleyen bilim kurulu yasakları kapsamında Cenazelerin vakit namazı ve cemaat beklenmeksizin ilaçlanarak gömülmesi genelgesi yanlış anlama ve algılamalara neden oldu.

Cenazelerin vakitsiz ve cemaatsiz tören ile ilaçlanarak gömüşmesi, konuya vakıf olmayan vatandaşlar tarafından yanlış anlaşılmakla kalmayıp, bazı cenaze yakınlarının uygulamadaki önlemlerden tedirgin olarak kendi cenazelerine dahi uzak durdukları öğrenildi.



Anahtar Kelimeler: Sosyal paylaşımlara itibar etmeyin
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli