Soydaşlar 2 Nisan'da sandık başına gidiyor

Soydaşlar 2 Nisan

Türkiye'de Bulgaristan seçimlerinde oy kullanabilme potansiyelinde olan çifte vatandaş durumunda yaklaşık 400 bin vatandaşımız bulunmakta.

Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşlık hakkına sahip soydaşlarımız 2 Nisan 2023  tarihinde Bandırma Bilim ve Sanat Merkezinde yeni bir seçim için sandık başına gidiyor.

Bulgaristan'da 48. Parlamento tarafından hükümet kurulamaması nedeniyle son 2,5 yılda 4 kez sandık başına giden soydaşlarımız 5. kez sandık başına gidilecek. 

Bulgaristan'da seçimlerde sandık başına giden 1 milyona yakın Müslüman Türk nüfusu bulunmaktadır. Türkiye'de Bulgaristan seçimlerinde oy kullanabilme potansiyelinde olan çifte vatandaş durumunda yaklaşık 400 bin vatandaşımız bulunmaktadır. 

Bandırma Balgöç Başkanı İlhan Özer, "Bulgaristan'da Türk toplumunu oluşturan vatandaşlarımızın bir kısmı Avrupa’nın farklı ülkelerinde ve Türkiye’ de yaşamını sürdürmekte. Bulgaristan parlamentosunun oluşması için oy kullanma hakkı bizlere verilmiş bir haktır. Oy kullanma potansiyeli bulunan tüm vatandaşlarımızın oylarını kullanması hem Bulgaristan’da yaşamını sürdüren Türk vatandaşlarımızın mevcut haklarının korunması ve iyileştirilmesi, hem de diğer ülkelerde yaşamını sürdüren çifte vatandaşlarımız, çocuklarımız ve gelecek nesillerin haklarının sürdürülmesi ve iyileştirilmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Bu hakkımızı kullanabilmemiz için Türkiye’de Bulgaristan göçmenlerinin yoğun olarak yaşadığı yerlerde 130'a yakın sandık kurulacaktır.  Türkiye'de yaşayan bu toplumun seçimlere aktif bir şekilde katılımı hiç şüphesiz Bulgaristan'daki Türk vekil sayısını arttıracaktır.
Bu nedenle Tüm vatandaşlarımızı bu haklarını kullanmaya davet ediyoruz." dedi.

Bulgaristan parlamentosunun yeniden oluşması için 2 Nisan'da gidilecek seçimde. Bandırma'da oy kullanılacak soydaşlarımız için Atatürk caddesinde bulunan Bilim sanat merkezine konulacak sandıklarda mesai saatleri içinde oy kullanma işlemi yapılacak.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı