Soykan`ın geleceği Başkan`ın iki dudağı arasında

Soykan`ın geleceği Başkan`ın iki dudağı arasında

Alt yapısında yetişen golcü Soykan Gezmez`e Bucaspor`dan gelen transfer teklifine yeşil beyazlı kulüp olumlu yanıt vermedi.

Taşrada yetişen bir çok futbolcunun ideal yolculuğunda yuvadan uçma özlemi, Gönen Belediyespor`un genç golcüsü Soykan Gezmez için geçerli olmadı.

Yeşil beyazlı ekibin formasını U-13 ten itibaren ıslatan Soykan ara amatör olarak transfer teklifinde bulunan Bucaspor olumsuz yanıt karşısında şaşkına döndü.

PTT 1.lig takımlarından Bucaspor`un cezalı olması nedeni ile profesyonel oyuncu transfer edemediği devre arasında Gönen Belediyespor`dan golcü Soykan`ı amatör olarak almak istemesi astronomik lisan bedeli ile sınırlı kaldı.

Bucaspor altyapısı ve A/2 teknik direktörü İlker Seven eski Bandırmaspor`lu futbolcu ve geçtiğimiz sezon süper lig şampiyon namzetlerinden Altınolukspor`un teknik patronu olması nedeni ile Balıkesir liglerini ve futbolcularını iyi analiz eden raporunu yönetim Başkanı Hüsnü Kaya`ya sunarak yakın tarih`te A/2 de, uzun vadede profesyonel takımda düşündüğü Gönen Belediyespor`lu amatör golcü Soykan Gezmez`in transferini istedi.

Gönen Belediyespor yönetimi U-19 ve bazen A takımda yer verdiği golcü Soykan Gezmez için belirlediği lisans bedeli Buca Başkanı Hüsnü Kaya için makul gelmedi.

Bucaspor Başkanı Hüsnü Kaya, futbol dünyasında gelecek vaat eden Soykan`ın İzmir`de yetişmesi profesyonel çalışma ve A/2 ligde oynayacağı maç kaliteleri ile en çok iki yıl içinde istenilen standartlara gelmesinin mümkün olduğunu, Gönen Belediyespor`un da böyle bir oyuncuyu yetiştiren bir takım olma gururunu yaşamasını sağlamak istediklerini vurgulayarak ``Bu durumda transfer sezonunu bekleyerek normal yollardan 2 bin lira lisans bedeli yatırıp Soykan`ı renklerimize katacağız. Ancak yarım sezonluk gecikme genç yetenek adına büyük zaman kaybı olacak.`` dedi.

Bucaspor Altyapı teknik sorumluluğuna getirilen İlker seven ise Soykan`ı iyi tanıdığını, böyle bir oyuncunun Türk futboluna kazandırılması noktasında sadece katkı vermenin dahi büyük bir özveri olduğunu vurgulayarak ``Altınova`da görev yaptığım süre içinde Gönen Belediyespor ile önemli karşılaşmalar oynadık, futbol adına beklentisi olan bir takım, kendilerini her zaman takdir ediyorum ancak Sokan konusundaki tavırlarına bir anlam vermiş değilim.`` dedi.

Bucaspor altyapılardan sorumlu teknik patron İlker Seven `` Soykan bugün gelse sezon sonuna kadar özel karşılaşmalarla birlikte en az 40 maç oynar. oysa Gönen`de oynayacağı maçların sayısı belli, bu standart Soykan`ı gelmesi gereken noktaya taşımaz.`` dedi.

 



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli