Soykırımın 75. yılında iftar sofrasında toplandılar

Soykırımın 75. yılında iftar sofrasında toplandılar

Bandırma Kırım Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneğinden anlamlı etkinlik

Doğu Avrupa´da, Karadeniz´in kuzey kıyısında yer alan ve Karadeniz ile Azak Denizi tarafından çevrelenen bir yarımada. 27.ooo km alana sahip, Ukrayna´nın Herson Oblastı´nın güneyinde ve Rusya´nın Kuban bölgesinin batısında bulunan, Perekop Kıstağı ile Herson Oblastı´na bağlı, Kerç Boğazı ile Kuban´dan ayrılan Kırım´ın 75 yıl önce Rus işgaline uğrayarak evlerinden, yurtlarından olmaları, yaşanan acı ve dramların sığınılan Osmanlı topraklarında sarılması yaşanan acıları ve soykırım´ı hala taze tutuyor.

Bu anlamda 75 yıldır süre gelen sürgün ve soykırım anmaları Türkiye´de yaşayan Tatarlar tarafından kültürlerini korumak, yaşatmak ve dayanışma içinde sürdürmek amacı ile kurulan dernekler faaliyetlerini aktif olarak sürdürürken, Bandırma Kırım Türkleri Kültür ve Dayanışma derneğide Sürgün ve Soykırım´ın 75. yıl dönümünde gönüllülük esasıyla düzenlenen İFTAR SOFTASINDA bir araya geldiler.

İsmail Okbay´ın başkanlığındaki yönetim kurulunun iftara katılan konukları karşıladığı Edincik Kavşağı Baştaş Petrol Ofisi tesislerindeki ET USTA restaurant´ta verilen iftara yaklaşık 100 kişi katıldı.

Kuran okunarak başlanan iftar´da sofra duası ile noktalanırken, dernek yönetimi zaman zaman yapılan organizasyonlar ile soydaşları bir araya getirmek, tanışma ve dayanışmayı canlı tutmak, pekişen dostlukların hayat felsefeleri olması adına çaba sarf ettikleri açıklandı.

/resimler/2019-5/19/0227432530349.jpg


  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false