“Söz Veriyorum”

“Söz Veriyorum”

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, 2024 yılı öncesi yeni yıl mesajı paylaşarak, oda üyelerinin ve tüm Bigalıların yeni yılını kutladı.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, 2024 yılı öncesi yeni yıl mesajı paylaşarak, oda üyelerinin ve tüm Bigalıların yeni yılını kutladı.

Başkan Doğan mesajında odanın 50’inci yılını geride bıraktıklarını hatırlatırken; “Odamızın ilk 50 yılını geride bırakıyor; ilk yüzyılına doğru yol alıyoruz. Biga iş dünyası olarak Biga’mızın ikinci yüzyılı ile Odamızın ilk yüzyılını planlama görevini şahsıma, komite üyelerime, yönetim kuruluma ve meclisimize veren tüm üyelerimize minnettarım” ifadelerini kullandı.

Biga’da yapılması planlanan çok sayıda yatırımın olduğunu hatırlatan Şadan Doğan; “Bigamız güney marmaranın ekonomik başkenti olma konusunda istikrarını sürdürüyor. Önümüzdeki yıllarda ilçemizin çok sayıda yatırım alacağını biliyor ve bu sürecin sorumluluğunu üzerimizde hissediyoruz. Bozlar Yat Üretim İhtisas Serbest Bölgesi, Karabiga Yat Limanı, Karabiga Konteyner Limanı, Sera OSB, Biga OSB genişleme sahası, Biga Veterinerlik Fakültesi ve Hayvan Hastanesi, Demiryolu, Üçüncü Sanayi Sitesi, Güzel Sanatlar Lisesi gibi büyük yatırımların gelebilmesi için çok çalışmanın yanı sıra, Biga'mızın vizyonunun da doğru çizilmesini önemsiyoruz. Biga'mız için önemsediğimiz bir başka önemli konu ise eğitim-öğretim faaliyetleridir. Okullarımızın fiziki eksikliklerinin tamamlanması, ilçemizin eğitim vizyonunun doğru ve modern bir biçimde çizilmesi konusunda eğitim-öğretim camiamızın her zaman yanında olacağımızın da bilinmesini istiyorum” dedi.

Meslek komitelerinin çalışmalarının Biga’nın ikinci yüzyılının planlanmasında çok önemli olduğunu dile getiren Şadan Doğan; “Bizler seçildiğimiz ilk günden bu yana 9 meslek komitemizin düzenli toplantılar yapmalarını, üyelerimizle sık sık bir araya gelmelerini, bu görüşmelerde ve çalışmalarda Bigamızın sorunlarının tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi sürecinin de önemli olduğuna inanıyoruz. Komitelerimiz yaptıkları çalışmalarla çok sayıda sorunun çözülmesinde ve Bigamızın ikinci yüzyıl vizyonunun şekillenmesinde önemli bir rolü üstleniyorlar” dedi.

Dünyadaki savaşlar ve kimi belirsizliklerin devam ettiği bir yılı geride bıraktıklarını dile getiren Şadan Doğan; “2023 yılını geride bırakıyoruz. Dünyadaki savaşlar, ekonomik belirsizlikler, üretimde gerçekleşen zorluklar, paranın artan maliyeti, zorlu bir geleceğe doğru ilerlediğimizi gösteriyor. Bu nedenle üreten bir ekonominin önemi her geçen gün daha çok anlaşılır hale geliyor. Bizler, Biga iş dünyası olarak üretimden asla vazgeçmeden ekonomimizin yapı taşı olmayı sürdürme konusunda kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünü hatırlatan Şadan Doğan; “2024 yılında da ülkemiz için üretimin arttığı, ekonomik sorunların ortadan kalktığı, iş dünyasının önünün açıldığı, refahın egemen olduğu bir yıl olmasını temenni ediyor; Bigamızı yatırımlarla daha da zenginleştirmenin mücadelesini vereceğimizin sözünü paylaşıyorum. Sözlerime ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Ekonomik kalkınma, Türkiye’nin hür, müstakil, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin belkemiğidir” sözüyle son veriyor; tüm hemşehrilerimizin yeni yılını içtenlikle kutluyorum” ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: Veriyorum”
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı