Sözat, ``Oylarınızı bölmeyin``

Sözat, ``Oylarınızı bölmeyin``

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Sözat ``30 Mart bir milattır, Oylarınızı bölmeyin``

30 Mart mahalli seçim çalışmalarını sürdüren CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Sözat, seçim programı dolayısı ile geldiği Erdek`te seçimlerin iki parti arasında geçeceğini, seçmenin bu seçimlerde oylarını çok iyi değerlendirerek kullanmalarını istedi.

Sözat ``Bu seçim farklı bir seçim, Bilmesek Allah birdir dediğine inanılmayacak bu AKP den kurtulmak için son şanstır, Seçim AKP ile CHP arasında geçecektir. CHP sonuca bir adım yakındır.`` diyerek zam ve zulüm iktidarı AKP den kurtulmak için 30 mart`ın son şans olduğunu söyledi.

Sami Sözat, 30 yıllık ziraat odası başkanı ve ziraat mühendisi olarak içinde yaşadığı tarım kesiminin halinden anlayan ve bu durumu onlarla birlikte yaşayan birisi olarak Adapazar`da yapılan bir toplantıda kürsüye çıkıp, üreticinin bitme noktasında ve perişan olduğunu söylediğinde, Tarım Bakanının kendisine hitaben, doğruyu söylemediğini, öyle olsa AKP nin kırsaldaki oyunun %82 olmaması gerektiğini söylediğini hatırlattı ve ``Bunun sırrını çözdük, gelişmiş ülkeler dar gelirli üretici ve çiftçinin ekonomik şartlarını iyileştirerek desteğini alırken Türkiye de ne yazık ki bu kesim fakirleştirilerek oyları alınıyor.`` dedi.

Sözat, Türkiye nüfusunun %50 sinin 20 yaş üzeri olduğunu ve bu kesim içinde 20 milyon kişinin parasızlıktan evlenemeyip bekar gezerken, birilerinin çocuklarının gemicikleri, villacıkları olan bir ülkede adaletten bahsedilemeyeceğini söyledi.

Öyle ki bir her şeyin kokuştuğu bu ülkede hırsızlıkların aleni ortaya çıkmasına rağmen, hırsız değil de hırsızı yakalayanların sorgulanıp beden ödediğini vurgulayan Sözat, sözü bir fıkra ile noktaladı.

``Tilkiyi kümeste tavukları çalarken yakalamışlar... Çıkartmışlar hakim karşısına, sormuşlar `Bir diyeceğin var mı?` demiş ki... `Avukatımı isterim...` merak etmişler ve sormuşlar ``Her şey aleni ortada Avukat senin için ne söyleyecek?...`` Tilki, ``Bende onu merak ediyorum...``

diyerek AKP`nin de suç üstü yapılmanın çaresizliği içinde ``Yok Amerika, Yok İsrail diyerek suçluluk psikolojisi ile sudan mazeret üretiyor.`` dedi.

Sami Sözat`ın Erdek`teki konuşması parti önündeki caddeyi dolduran vatandaşlarca sık sık alkış ve tezahüratlarla kesildi. göreve gelindiğinde hesap sorulması istendi. 



ayhan kalemkoy
29.01.2014 21:18:47
sayın sözat sen kendini rüyada görüyorsun demekki bu zamana kadar erdekte 2 parti vardı ama gel görki şu an erdekte 3 parti var ayrıca senin balıkkesirde hiç sansın yok sen yanlış partiden aday oldun dp sonra yanlış yer ama balıkkesirde MHP den yer bulsaydın bir ilçesinde ordan aday olacaktın ama gel görki oda olmadı yaşayıp göreceğiz oylar nereye gidiyor oylar hepsi şu anda MHP de sen sıkma canını

berkan aytekin
30.01.2014 00:43:31
Çok mantıklı bir aday. Sayın Sözat allahın izni ile kazanacaktır.CHP-MHP olayı degıl vatan savunması olayıdır.Büyükşehir belediye kazanmak akp`ye kaptırmak ıstenılmıyorsa.ÇARE CHP ÇARE SÖZAT ! OYLAR SÖZAT DİYORUM. TEŞEKKÜRLER.

  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli