SÖZCÜ gazetesi yer verdi

SÖZCÜ gazetesi yer verdi

Kapıdağ’daki orman katliamı yaygın basında

Kapıdağ’da, Rüzgar Enerji Santralleri(RES) yapımı için yapılan ağaç katliamı yaygın basında da yer aldı. Ülkemizin en çok satan gazetesi SÖZCÜ, habere yer verdi.

“Erdek halkı: Kapıdağ ormanları talan ediliyor” başlığı, “Kapıdağ Yarımadası’nda, Rüzgar Enerji Santralleri’nin(RES) yapımı sürecinde tam bir doğa talanı yaşanıyor. Halk, RES’lere büyük tepki gösterirken, Erdek Belediye Başkanı Hasan Yapakçı, ‘Cennet ormanları yok ediyorlar’ dedi alt başlığıyla şöyle verdi:

“Balıkesir’in Erdek İlçesi’ne bağlı Kapıdağ Yarımadası’nda yapımı devam eden Rüzgar Elektrik Santralleri’nin(RES) çalışmaları kapsamında ormanlar yok ediliyor. Halk, talana büyük tepki gösterirken, Erdek Belediye Başkanı Hasan Yapakçı, ‘Devasa RES projelerinin daha yapım aşamasında bile ne denli bir doğa talanına ve yaban hayatının yıkımına yol açtığını belgeledik. Bu projeler, bir cennet bahçesi olarak Kapıdağ Yarımadası’nın biyolojik çeşitliliğine zarar verecektir’ dedi.

KURAL TANIMIYORLAR

Bölgede incelemelerde bulunan başkan Yapakçı, İlhan Mahallesi’nin deniz kıyısından Narlı Kesikdağ’a doğru uzanan sırt boyunca kurulu RES’lerin yer aldığı “bakım-onarım amaçlı yol”un etrafında ağaçların kesildiğini açıkladı. Şirketlerin sınır ve kural tanımadığı, güç ve kâr hırsıyla, halkın katılımı olmadan doğal ve ekonomik zenginliklerin gasp edildiğini kaydeden Yapakçı, sözlerine şöyle sürdürdü:

‘Ne Kapıdağ’ın, ne Balıkesir’in daha fazla RES’e ihtiyacı yok. Türkiye, bir an önce enerjinin, tüketildiği yerde üretilmesini sağlayacak entegre yerel enerji seçeneklerine ve ev tipi güneş enerjisine yönelmelidir. Keşif sırasında karşılaştığımız, özellikle çam ormanı bölgelerinde kesilen ağaçların, orman içine bırakılan kuru dalları ve kozalakları, yol boyunca yangına davetiye çıkaracak biçimde durmaktadır.’



Anahtar Kelimeler: SÖZCÜ gazetesi verdi
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli