Sözde kalmadı

Sözde kalmadı

Futbol dünyası onları unutmadı.

Vefa´nın İstanbul´da bir semtten ibaret olmadığı, Bandırma´da futbol dünyası ile isimleri yan yana okunan bir grup spor adamı bugün şehir kabristanlığında ziyarette idi.

Merhum Futbol adamı, sevilen isimlerden Ali Topyan´ın vefatının 7. yılında kabri başında bir araya gelen ASFK genel sekreteri Ertunç İşbay, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Balıkesir temsilcisi Gazeteci-yazar Önder Balıkçı, Efsane Kalecilerden ve ASFK temsilcisi Aydın Çelik, Etispor´da kaleyi emanet ettiği ve ASFK temsilcisi Ekrem Nayan, Etispor´un efsane açığı Aptullah Demir, Sunullah, Marmara ve Avşaspor ile adı bütünleşen ASFK temsilcisi Bayram Kahraman, Çelikspor yönetim kurulu ütesi ve Rüzgar telefon sahibi Erol Rüzgar, İş Adamı Ramazan Muslubaş, Ekrem Yüzbaşı, Bandırmaspor altyapı Teknik direktörü Ömer Faruk Ahlatlı ve Gazetemiz genel yayın yönetmeni Zeki Karadeniz, ebediyete intikal eden diğer isimleride unutmadı.

Bandırmalı Milli oyunculardan Seracettin Kırklar, Çetin Zeybek, Bandırma´da ismi futbolla birlikte anılan Mustafa Kılkışlı (Eşekçi) Etispor´un efsane oyuncusu (Şıkıdık) Mustafa Demirbaş, Elim bir kazada hayatını kaybeden Etisporlu futbolcu Hüseyin Buğdaycı şehir kabristanlığında ziyaret programına alınıp, fatihaların gönderildiği isimler arasında yer aldılar.

ASFK Genel sekreteri Ertunç İşbay, geçmişin bir çizgiden ibaret olmadığını, Bandırma´da futbol adına gelecek planlamanın geçmişi anlamaktan geçtiğini vurgulayarak başarı bekleniyorsa, kabristanda yatan bu isimlerin çizgilerini iyi bilmek, iyi anlamak gerektiğini vurguladı.

İş Adamı Ramazan Muslubaş ise Kuran okuyarak merhumların ruhuna gönderdikten sonra kabir ziyaretlerinin yaşamda doğru rotaların belirlenmesinde yol gösterici olduğunu söyledi.

Bandırma´da adı Futbol ile birlikte anılan isimlerin Kabristan günlüğünde fatihalar okunmasının yanı sıra yaşamda unutulmaz anılar paylaşılarak eski günler yadedildi.

/resimler/2017-4/10/2043398307388.jpg

Futbol dünyasının Kabristan ziyareti Ali Toptan´ın aramızdan ayrılışının 7. yılı münasbeti ile gerçekleşti.

/resimler/2017-4/10/2045492059868.jpg

Şıkıdık unutulur mu? Centilmen mizacı ile rakipleri tarafından dahi sevilen Etispor´un efsane isimlerinden Mustafa Demirbaş´ta ziyaret zincirinde unutulmayanlar arasında yer aldı. Şıkıdık ile aynı formayı paylaşan isimler duygulu anılarla bir kez daha maziye gittiler.

/resimler/2017-4/10/2049390189491.jpg

İşte Bandırma´da ismi altın harflerle yazlacak bir isim Seracettin Kırklar.

Fenerbahçe forması aldında Milli formayı giyme şerefine nail olmuş bir Bandırmalı.

Bandırmaspor´da nerede ise tüm alanlarda görev yapmanın yanı sıra Bandırma´nın dışında teknik adam olarak görev üstlendiği birçok kulüpte Bandırma evlatlarına kucak açmış bir isim.

Seracettin Kırklar´da kabristan ziyaret programı içinde unutulmayıp, fatihalar gönderilip başarıları yadedilenler arasında yer aldı.

/resimler/2017-4/10/2054418320307.jpg

1957 de Dünya Şampiyonasında Türk Milli takımının formasını giymiş Kasımpaşalı, Eczacı Çetin Zeybek, Beyefendi kişiliğini futbol yaşamı sonrası Bandırma´da siyaset ve Futbol ile devam ettirip 1965 te Bandırmaspor´un kurulmasına öncülük eden nadir isimlerden birisi.

Eczacı Çetin Zeybek´te Bandırma´daki spor gönüllülerinin uğramadan geçmedikleri diğer bir spor sevdalısı, Merhum Çetin Zeybek´te aramızdan ayrılışının 27. yılında sevenlerini fatihasını aldı.

/resimler/2017-4/10/2059519420118.jpg

Mustafa Kılkışlı, Namı değer Eşekçi...

Hamuru Bandırma olanlar çok iyi bilir, futboldaki ilgisi, bilgisi kıvrak zekası ile futbol adına ortaya koyduğu kararlılık Bandırma´da bordo-beyazı renklerle adı örtüşen nadir kimselerden birisi.

Mustafa Kılkışlı´da aramızdan ayrılışının 5. yılında spor dünyasının ziyaret ve fatihalarını aldı.

/resimler/2017-4/10/2105395989494.jpg

Spor dünyasının önde gelen isimlerince gerçekleştirlen kabristan ziyaretinin son durağı genç yaşta geçirdiği trafik kazası sonucu aramızdan ayrılan Etispor´lu Hüseyin Buğdaycı idi.

Merhum Hüseyin Buğdaycı´da 37 yaşında 28 Mart 1999 yılında Kuban Bayramı arefesinde Bayram ziyaretine giderken Kuşcenneti civarında geçirdiği trafik kazası sonucu aramızdan ayrılmıştı.

Futbol camiasında sevilen kimliği ile unutulmaz isimler arasında yer alan Hüseyin Buğdaycı´da spor dünyasının kabristan ziyaretinde ziyaret ve fatiha alan isimler arsında yer aldı.



Anahtar Kelimeler: Sözde kalmadı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli