Sözeri, “Bandırma, play-off heyecanı yaşamayı hak ediyor”

Sözeri, “Bandırma, play-off heyecanı yaşamayı hak ediyor”

Bandırmaspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri: “Hakemleri tartışmak yerine genç oyuncular yetiştirmeye çalışmalıyız”

Bandırmaspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, “Play-off’u sonuna kadar zorlamak istiyoruz. Çünkü aldığımız sonuçlar bizi play-off’un eşiğine getirdi. Hedefsiz bir takım olmaz. Şimdi bu hedefi gerçekleştirmeye çalışacağız. Bu kent, bu heyecanı yaşamayı hak ediyor” dedi.

Cuma günü Eskişehir’de, Eskişehirspor ile önemli bir maç oynayacaklarını belirten Sözeri, şu değerlendirmede bulundu:

“Geçtiğimiz hafta kendi evimizde, İstanbulspor gibi sistemli bir takımı, zorlu bir 90 dakikanın ardından, son dakika golüyle yenerek 3 puan kazandık. Bazı kişiler, son dakikada attığımız bu gol için ‘şans golü’ diyor. Kimse emeğimizi küçümsemesin. Bu maçta ağlara gönderdiğimiz her iki gol de jenerikliktir. Biz, 90 dakika üstün oynadığımız Akhisarspor deplâsmanından, son dakikadaki bir rastlantı golüyle puansız dönmedik mi? Bu maça halen çok üzülüyoruz. Bu olaylar futbolun içinde var. Şimdi Eskişehirspor ile deplâsmanda oynayacağız. Eskişehir takımının, halen son sırada olması çok önemli değil. Çünkü maçlar kağıt üzerinde değil, sahada mücadele edilerek kazanılıyor. Kaldı ki Eskişehirspor, çok genç bir takım. Oyuncular, artık kendilerini göstermek için mücadele ediyor. Bu nedenle yine zorlu bir 90 dakika olacak. Bu maçtan da 3 puanla dönmek istiyoruz. Takımımızda sakat veya cezalı oyuncu yok. Sahada tam kadroyla yer alacağız. ”

Bandırmaspor’un da mücadele ettiği 1. Lig’de halen sezon sonunda ilk iki takım olacak takımların belli olmadığına işaret eden Sözeri, şöyle konuştu:

“Son 10 maçını kazanıp, lider durumda bulunan Giresunspor’un bile Süper Lig’e çıkacağı belli değil. Her takım, birbirini yenecek güçte. Şu anda, sezon sonunda ilk iki takımı ve play-off oynayacak takımları ben de merak ediyorum.”

Süper Lig’in kalitesi hakkında da düşüncelerini açıklayan Sözeri, “Bu ligin kalitesi hakkında bir şey söylemek zor. Çünkü dışarıdan gelen bir futbolcu bile lige tam anlamıyla uyum sağlayamadan bile çok sayıda gol atıyorsa düşünmek gerekir” değerlendirmesinde bulundu.

Hakemler üzerinde çok fazla tartışmanın Türk futboluna yararı olmadığının altını çizen Bandırmaspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, şunları aktardı:

“Elbette hakemler hata yapıyorlar. Örneğin, Adanaspor deplâsmanımızda hakem, üç nizami golümüzü vermedi. Ama son dakikada doğru bir penaltı kararı verdi. Art niyetli olsa o düdüğü çalmazdı. Yine Akhisarspor deplâsmanında nizami golümüz, Samsunspor deplâsmanında bir penaltımız verilmedi. Yani bu iki maçta en az 4 puan kaybettik. Bizim ligde de ‘VAR’ uygulaması olsa bu puanları alırdık. Ancak futbolcular, teknik sorumlular yapmıyorlar mı? Tabii ki çok önemli hatalar yapan hakemler, gereken cezayı almalı. Ama her şeyi hakemlere yıkma alışkanlığımızdan vazgeçerek, takımlarımızı geliştirmeye çaba harcamalıyız. Altınordu modelindeki gibi genç oyuncular yetiştirmeye çalışmalıyız.”

Sözeri, Süper Lig’de uygulanan “VAR” sisteminin sürmesinden yana olduğunu sözlerine ekledi.  ÖNDER BALIKÇI



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu