Spekülasyonlara yanıt

Spekülasyonlara yanıt

Etimaden Genel Müdürlüğü Personel alımı için yapılacak sınavların Noter huzurunda yapılacağını açıkladı.

Etimaden Genel Müdürlüğü İŞKUR aracılığı ile 198 işçi alımı için yaptığı ilan sonucu Ankara´da yapılacak kura çekilişi için açıklama yapma zaruriyeti duydu.

Etimaden Genel Müdürlüğü 22 Ocak´ta yapılacak işçi alımı için oraya atılan iddialar üzerine zorunlu bir açıklamada bulunarak işçi alımında kullanılacak NOTER ve yönteme ilişkin açıklamada bulundu.

Etimaden genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda;

Bilindiği üzere, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 10. maddesinin 1.fıkrasıyla; kamu kurum ve kuruluşlarının Ortaöğretim ve daha alt eğitim düzeyindeki işçi taleplerinin, gönderilecek adaylar arasından noter huzurunda çekilecek kura ile belirleneceği hüküm altına alınmıştır. Söz konusu hüküm çerçevesinde; Teşekkülümüze 198 sürekli işçinin açıktan işe alınmasını teminen, Türkiye İş Kurumundan (İŞKUR) talep edilen ve İŞKUR´un ilgili İl Müdürlükleri ve Hizmet Merkezlerince gönderilen nihai listelerde yer alan; 23 ayrı branştan toplam 4.428 "kuraya tabi ortaöğretim mezunu" kişi arasından, her branştan ayrı ayrı olmak üzere, işgücü talep sayımızın 4 katı kadar sözlü sınava alınacak asıl aday listelerinin oluşturulması için Genel Müdürlüğümüzde 22 Ocak 2019 Salı günü noter huzurunda kura çekilişi yapılacak olup, söz konusu kura çekilişini isteyen tüm adaylar izleyebilecektir. Bu itibarla, ilgili mevzuat gereği sözlü sınava alınacak adayların tespiti için noter huzurunda yapılacak kura çekimiyle ilgili çıkabilecek her türlü spekülasyona itibar edilmemesi gerekmektedir.



Anahtar Kelimeler: Spekülasyonlara yanıt
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli