``SPEKÜLASYONLARA ALDIRIŞ ETMİYORUZ!..``

``SPEKÜLASYONLARA ALDIRIŞ ETMİYORUZ!..``

Gönen Ovası Sulama Birliği Başkanı Bülent Can; Son günlerde sulama ücretleri hakkında farklı spekülasyonlar oluşturulmaktadır. Bizler işimize bakıyoruz ve işimize de bakacağız.” Dedi.

Gönen Ovası Sulama Birliği Başkanı Bülent Can; “ Son günlerde sulama ücretleri hakkında farklı spekülasyonlar oluşturulmaktadır. Bizler işimize bakıyoruz ve işimize de bakacağız.” Dedi.

Gönen Ovası Sulama Birliği Başkanı Bülent Can, Birlik binasında Bayramlaşma Programında yapmış olduğu konuşmasında; “ Öncelikle değerli Gönen DSİ Müdürüm Çağatay Ünlü, Ticaret Borsası Başkanım İbrahim Mutlu, Yönetim Kurulu Üyelerim, Meclis Üyelerim siz değerli Köy Muhtarlarım ve Gönen Ovası Sulama Birliği Personeli, bayramlaşma programına iştiraklerinizden dolayı teşekkür ederim.

Hepinizin bayramını tebrik eder, hayırlara vesile olan ve hatasız kazasız bir bayram geçirmenizi dilerim.

Bir dönem önce görev yaptığımız Gönen Ovası Sulama Birliğin de bu dönemde de görev yapmayı mevlam nasip etti. Yapmış olduğumuz başarılı çalışmalar yönetim kurulumuz ile meclis üyelerimiz ile ve muhtar arkadaşlarımızın istekleri doğrultusunda DSİ nin çıkarmış olduğu kanunlar çerçevesinde görev icra etmekteyiz.

Bu başarı hiçbir zaman tek başına benim eserim değildir. Yönetim kurulu, meclis üyeleri, değerli muhtar arkadaşlarım, değerli çiftçilerimizin ve sizler cefakar arkadaşlarımızın üstün gayretleri ile oluşmaktadır. Gece demeden, gündüz demeden ve vakit gözetmeden arazide çalışıyorsunuz. Sizlere ayrıca teşekkür ediyorum.

Gönen Ovası Sulama Birliği gün ve gün büyümekte, alanımız genişlemektedir. Gönen merkez ile beraber Gönen pompaj bununla birlikte Tahirova pompajının büyük bir bölümü DSİ nin üstün gayretli çalışmaları neticesinde büyük bir bölümü bitirildi. Önümüzdeki yıl kalan bölümde bitirilecektir. 45.000 dekar bakir arazi suya kavuşacaktır.

Büyüdükçe dertlerimiz büyüyor. Sorunlarımız da büyüyor!..

Şunun altını özellikle çizmek istiyorum. Gönen Ovası Sulama Birliği diğer kamu kurum ve kuruluşlarından farklı bir yapıya sahiptir. Biz hizmet sektöründen daha çok rıska yönelik hizmet üretiyoruz. Keselere, sofralara hizmet ediyoruz. Dolayısıyla, bizim bu hizmetleri aksatma şansımız yoktur. Tabii ki! Kurum büyüdükçe dertlerde büyüyecek, sorunlar da büyüyecek, muhalefeti de, takdir edeni de büyüyecek, bunlar olağan şeyler. Ama bizler sabredeceğiz. Gayret göstereceğiz.

Son günlerde de sizlerinde sık sık arazide de karşılaştığınız sulama ücretleri hakkında zaman zaman farklı spekülasyonlar olmaktadır. Biz bunlara aldırış etmemekteyiz. Sebebimiz!.. Konuyu gündeme taşıyıp, gündem oluşturmak istiyorlar. Gönen Ovası Sulama Birliğinin çivisi ile oynamak istiyorlar. Bizler işimize bakıyoruz ve işimize de bakacağız.

Şunun altını özellikle çizmek istiyorum. Bizler önceki dönemde Gönen Ovası sulama Birliği Yönetimi olarak çiftçilerimize verdiğimiz sözleri yerine getirmekteyiz. Bir önceki dönemde sulama ücretleri 75 TL idi. Bizler geçmişe yönelik olan ücreti % 50 aşağı indirdik. Çiftçilerimize 3 trilyonu adeta bahşettik. Önümüzde sıkıntılı bir dönem olduğunu bildiğimiz halde. Diğer taraftan yine 4 ncü gruptaydık eğer 4 ncü grupta olmuş olsaydık 80 TL civarında bir ücret ödeyecektik. 2 nci gruba çekerek 58 TL çeltikte ve diğer ürünlerde kademe kademe aşağı aldık. Yeni oluşacak durum kamuoyuna yanlış aksettirilmektedir. SULAMA ÜCRETLERİNİN TABAN FİYATI DÜŞMÜŞTÜR. Yani dip fiyatı düşmüştür. Buda bizim muhtarlarımız ile beraber bakanımıza yaptığımız ihtiyaç ve talepten dolayı oluşmuştur. Tabanı aşağı düşürdüğümüz ihtiyaçlar nezninde fiyat oluşumu ileriki döenmde oluşacaktır. Uygulamanın nasıl ve hangi şartlarda yapılacağı DSİ tarafından bize bildirilecektir.

DSİ bayramdan sonra Genel Müdürlükten aldığımız bilgiye göre devamlı istişare halindeyiz, bölge toplantıları yapacaktır. İnşallah ilk toplantı Bursa, Çanakkale, Balıkesir bölgesinde olur. Türkiye’de ilk aydınlanacak olan birlik bizim birliğimiz olacaktır..

Biz hiçbir zaman burasının bütçesi büyümüş, şişmiş, kabarmış bir birlik yapmayacağız.

İhtiyaçlarımız doğrultusunda (elektrik, mazot, personel)  net ve net hesaplamalar yapacak ve çiftçilerimize de mevcut geçiş döneminde yüklenmeden bu geçişi hep birlikte sağlayacağız.

Bu birlik, başta çalışanlar olarak sizlerin birliği ve ekmek kapınız. Yöneticiler ve yönetimler gelip geçicidir. Bizler bir dönem yapar nasipse bri dönem daha yaparız, ondan sonra yeni yönetim bayrağı devir alır ve taşır.

Sizlerden tek isteğim, hiçbir şekilde çiftçilerimizi mağdur etmeyiniz. Gayretli çalışıyorsunuz, hiçbir zaman bu gayreti kaybetmeyin daha fazlasıyla hizmet ederek hem ibadet ediyor, hem de hizmet yapıyorsunuz. Bu görev kutsal bir görevdir.

Değerli muhtar arkadaşlarım; her zaman yanımızda oldunuz, aldığımız kararlarda, birliğimizin kurallarının uygulanması konusunda onlara da sonsuz teşekkür ederim. İnşallah nice bayramlara hep birlikte birlik ve beraberlik içerisinde erişiriz.” Dedi.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false