Spil’de Cumhuriyetin 97. Yıl tırmanışı

Spil’de Cumhuriyetin 97. Yıl tırmanışı

Erdek Cennet Türk Solo Alpinist’ten Spil Zirvesine Cumhuriyet tırmanışı

Erdek Cennet Türk Solo, Ağrı Dağı 5137 mt de yüzde 11 oksijen miktarında 3 gün 2 gece kalarak dünya rekorunu kıran, Türkiye'nin tek solo alpinisti, 81 il 81 zirve solo tırmanışları ile Anadolu Parsı Unvanı Proje kapsamında 1.517 irtifada Manisa da bulunan Spil dağı zirve Cumhuriyet tırmanışını başarıyla gerçekleştirdi.

81 il'de, 81 zirve ile Solo tırmanış Anadolu Parsı Unvanı Proje kapsamında  8. il Manisa'da, 8. Zirve 1.517 mt. Spil dağı zirve tırmanışına  ağlayan kaya önünden başlayan Erdek Cennet Türk Solo, Cevizli vadisinden Spil dağı önyüz duvarından yürüyüş ve tırmanış ile Cumhuriyetimizin 97. yıl tırmanışını başarıyla gerçekleştirip, ayyıldızlı al bayrağımızı en tepeye dikme başarını gösterdi.

Erdek Cennet Türk Solo; "Doğa ile iç içe, Sağlıklı yaşam ve Bireylerin kendi potansiyellerini keşfetmeleri için farkındalık yaratmak adına,

AYRICA; Yüksek İrtifa, Doğa, Kırsal, Eko, Kültür ve İnanç turizmlerin gelişmesine de katkı sağlamak amacım ile, Tutku derecesinde meraklı ve merakını giderme zevkine sahip Türkiye’nin tek solo alpinisti olarak:

HEDEFİM; Bu projemi gerçekleştirdikten sonra  Sanskritçe  adı Sagarmatha kelimenin tam anlamı ile CENNETİN ZİRVESİ demek olan 8.848 mt.13 santim olan Dünyanın çatısı EVEREST DAĞI ZİRVESİNDE 1 gece kamp kurmak, Spil Dağı kendi jeolojik özelliklerinden dolayı farklı doğal yer şekillerinin var olduğu dağlık bir yapıya sahip olup Kanyonlar, mağaralar, inler, lapyalar (Kalkerli yamaçlarda yağmur ve kar sularının yüzeyi eriterek açtıkları küçük oluklardır)  ve dolinler (lapyaların birleşmesiyle oluşan kapalı veya yarı açık çukurluklar ) Spil Dağı’nı muhteşem bir sanatsal tabloya çevirmiştir. Endemik türleri ile beraber Safran bitkisi ve Manisa lâlesi ile zengin bir floraya sahiptir. Birçok arkeolojik değerlere de sahiptir. Harika doğası içinde yaşayan vahşi hayvanları, kuş çeşitleri ve yılkı atlarını da görmek mümkündür, Spil dağında serbest dolaşan atlara özel bir bölge olan At Alanı bulunmaktadır ayrıca diğer yaban hayvanı türleri yaşamlarını sürdürmektedir."

"Spil Dağı yapısı gereği doğa sporlarına çok uygundur, Hiking, trekking, bouldering, duvar ve kaya tırmanışları, olmak üzere birçok dağcılık etkinlikleri için çok uygun yapılara sahiptir. Spil Dağı'nda ayrıca birçok mağara da bulunmaktadır.”

Erdek Cennet Türk Solo Alpinist’i 25 Ekim Pazar günü gerçekleştirdiği 29 Ekim Cumhuriyetimizin 97. Yıl Manisa Spil  tırmanışı dolayısı ile kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.



Anahtar Kelimeler: Cumhuriyetin . tırmanışı
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli