Spor salonu olacaktı!.. Rant arsası oldu...

Spor salonu olacaktı!.. Rant arsası oldu...

Bandırma spor dünyası 5 bin kişilik spor salonu beklerken, eldeki arsadan oldu.

2016 yılında Amerika dönüşü uçakta yaptığı açıklama ile Bandırma'ya 5 bin kişilik kapalı spor salonu müjdesi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözü üzerine Kayacık merasının mera vasfı değiştirilerek Milli Emlak'a deviri yapılan arsa 5 yıl sonra Büyükşehir meclisinde alınan karar ile Milli Emlak'ın tasarrufundan Büyükşehir'e geçti.

Büyükşehir meclisinde oylanan karar sonrası, yaşanan gelişmelerin bir aldatmacadan ibaret olduğunu açıklayan CHP ilçe Başkanı Dr. Selim Panç, parti meclisi ile birlikte gittiği Kayacık merasında yaptığı basın açıklamasında, uygulamanın karşılığı "RANT" olduğunu açıkladı.

CHP ilçe Başkanı Dr. Selim Panç;

"Bandırma Kayacık Mahallesi’nde  2591/155  ada parsel  25.000m2 ,  Milli Emlak'a ait arazi 5 Bin kişilik  kapalı spor tesisi yapılması için, Gençlik ve spor müdürlüğünün önerisiyle 2015 yılında   Balıkesir Mera komisyonu tarafından mera vasfından çıkarılmıştı. İmar değişikliği, o zamanki  Banvit Bandırma Basketbol kulübünün talebi ile görüşülmüş ve Kasım 2015 Bandırma Belediye Meclisi toplantısında karara bağlanmıştı.
           Gelişen süreçte ilgili parsel Banvit Bandırma Basketbol Kulübünün kapanmasının ardından tekrar Milli Emlak'a devredildi. Milli Emlak'a ait bu alanın, bir şekilde ve kimsenin haberi olmadan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğini  öğrenmiş bulunuyoruz. Hatta öyle ki ilgili alana daha önce planlandığı üzere bir spor kompleksi değil de Büyükşehir Belediyesi tarafından bir AVM yapılacağı konuşulmaktadır.
            Geçtiğimiz  günlerde Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinde birçok ilçede Milli Emlak'a ait arazilerin sessiz sedasız, Balıkesir Büyükşehir Belediyesine devri onaylandı. Bu  duruma  ilçe Belediyeleri tepki gösterdi.Çünkü bu arazilere ne yapılacağı, ne için kullanılacağı konusunda hiçbir fikir yok.
              Bu arazilerin Milli Emlak’tan alınmasının amacı ranta  çevirip, Türkiye'nin en borçlu Belediyelerinden biri olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin borçlarının kapatılması mı?
             Bu sebeplerle buradan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunuyoruz!
             Kayacık Mahallesi’nde yer alan bu alana, daha önce de kararı alındığı gibi  bir spor tesisini yapmaları gerektiğini söylüyoruz!
             Böylece bu güne kadar tek bir çivi çakmadıkları Bandırma’ya bir faydaları dokunabilir!
            Yapacak güçleri, imkânları ve niyetleri yoksa bahane üretmelerine de gerek olmadığını da belirtiyoruz!
            Eğer bunu yapamayacaklarsa ilgili parseli Bandırma Belediyemize devretsinler!
            Bizim halkçı belediyemiz halkımızın kullanımına sunulacak bu spor tesisini şehrimize kazandıracaktır.
         Saygılarımla…
         Dr. Selim Panç / CHP BANDIRMA İLÇE BAŞKANI



Anahtar Kelimeler: salonu olacaktı!.. arsası ...
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false