Su-suzluğun adı "KARŞIYAKA"

Su-suzluğun adı

Atatürk´ün hemşerilerine "KARBELA" esareti!...

Erdek-Karşıyaka mahallesi 30 Mart 2014 mahalli seçimleri ardından siyasal baskıların faturasını ödemeye başladı.

CHP, Erdek´te Çakıl köyü hariç merkez ve tüm köylerde birinci parti çıkarak oyunu % 52.42 taşırken, AKP iktidar olduğu ilçede büyük oy kaybına uğrayarak %36.oo oranında oy almıştı.

Bu tablo karşısında halka olan öfke ve kızgınlıklarını her fırsatta intikamcı duygularla yaşama geçireceklerini yüksek sesle diye getirmekten yüksünmeyen İktidar partisi, mahalli seçimlerin hezimetini üzerinden atamadan 7 Mart 2015 genel seçimleri hezimetini yaşadı.

Demokratik temayüllerin özgür karnesi seçim sonuçları her defasından AKP nin aleyhinde sonuçlanması logosu ampul olan arkadaşların öfkesini daha da arttırdı.

Erdek´te önceliği Karşıyaka mahallesinin oluşturduğu susuzluk problemine çözüm arayan vatandaşlar karşılarında muhatap bulamadı.

Yaklaşık 45 gündür sağlıklı su ihtiyacını karşılayamayan Karşıyakalılar, başvurdukları bakamlardan tatmin edici bir yanıt alamayınca telefon ettikleri Baski telefonları kendilerine duvar oldu.

Karşıyakalılar sıcak temmuz gecelerinde serin bir duş alamamanın olumsuzluğu içinde haklarını BİMER aracılığı ile arasalar da, "BİMER" in de  Karşıyaka su mağdurları için çözüm yollarına çara olmadığı görüldü.

Karşıyaka başta olmak üzere çevresindeki mahallelerinde zaman zaman etkilendiği su problemi birilerine göre eski belediye den, Baski ye geçen şebeke hizmetlisi Orhan Yağcı´nın kişisel tasarrufu!...

Karşıyaka´ya Karbela günleri yaşatan susuzluk olumsuzluğu beraberinde hastalıklara davetiye çıkartırken, Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´un da 1,5 yıldır çözüm ürettiği projelerin hangi merhalesinde Karşıyaka ya yer verileceği merakla bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: suzluğun KARŞIYAKA
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false