Su hayattır

Su hayattır

Ormanlı Şelalesi, Kapıdağ sevdalılarının olmazsa, olmazı

Kapıdağ'ın mitolojik çağdan günümüze bilinen tek şelalesi Ormanlı (Şeytanköy) Şelalesi sıcak temmuz günlerinde insanların öncelikli tercih öncelikli yerlerden birisi olmayı sürdürüyor.

Ormanlı Muhtarlığının kıt olanaklar çerçevesinde iptidai şartlara rağmen şelaleye 50 mt kalana dek araçla gidilebilen bir yol yaptırması, 2020 yazında şelalenin müdavimlerini arttırdı.

Başta Erdek ve Bandırmalıların tercih ettikleri bu eşsiz doğa harikası Şeytanköy şelalesi, Kapıdağ'ın doruklarından süzülen ve buz gibi suyu ile altına ıslanan insanların vücutlarına masaj yaparak fiziksel direnç kazandırması öncelikli tercih nedenlerinin arasında yer alıyor.

Bazıları aşırı sıcaktan bunaldıkları için, bazıları şelalenin sesini dinleyerek rahatlamak, bazıları ise şelale etki alanı içinde piknik yapmak için burayı tercih ettikleri görüldü.

Sosyal olanaklardan yoksun olmasına karşın akşamın geç saatlerine dek meraklılarına hizmet veren Ormanlı Şelalesi özellikle yeni ziyaretçileri için tehlike arzediyor.

Şelalenin otantik atmosferi içinde sağlıklı yürüme koşulu olmadığı için birçok kişi kayarak düşerken, bazılarıda ayak burkmaları ile şelale ziyaretlerini kabusa dönüştürebiliyor. İşte bu nedenlerden dolayı şelale ziyaretçileri özellikle ayaklarına uygun ayakkabı gitmek, şelale kenarına geldiklerinde ise ayakkabılarını çıkartmak durumunda oluyor.

Ormanlı Şelalesinde soğuk suların altında bu terapatiyi yapanlar, fiziksel olarak kazanımlarını ilk anda fark ediyor



Anahtar Kelimeler: hayattır
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli