Su, Zeytincilerinin suyu çıktı

Su, Zeytincilerinin suyu çıktı

Edincik Zeytincisi "Dünya lideri!" Marmarabirlik Genel Başkanı Hidamet Asa'dan çözüm bekliyor.

8 Koopratiften oluşan Marmarabirlik Zeytin Tarım satış koopratifleri birliğince yapılan yeni sezon fiyat açıklaması sonrası Edincik zeytincisinin ürünü Su Zeytinine verilen fiyatların beklentinin çok altında olduğu, hatta maliyetin altında olduğu gerekçesi ile bir süredir gündeme taşınan fiyatlandırma politikası, Edincik'te birkez daha yüksek sesle dile getirildi.

Edincik Şehir kulübünde bir araya gelen Su Zeytini üreticileri, Marmarabirlik'in su zeytinine verdiği fiyatın, Edincikli adına sonun başlanğıcı olduğu açıklandı.

Edincikli su zeytini üreticisi konunun çözüme kavuşması anlamında Marmarabirlik Genel Başkanı Hidamet Asa'nın Edincik'e gelerek su zeytini, fiyatlandırması için yeni çözüm önerilerini sunması gerektiğinde birleşildi.

Bu anlamda eski Edincik belediye Başkanı ve Marmarabirlik üstkurul yönetim kurulu üyelerinden Fevzi ipek, telefon görüşmesi yaptığı Hidamet Asa'dan Edincik'e gelerek üreticiye yeni çözüm önerisi sunması gerektiğini söyledi.

Telefondaki Hidamet Asa bugüne dek Edincik Koopratif yönetiminde böyle bir davet almadığını, Edincik'e geçmemesi için hiçbir olumsuzluğun sözkonusu olmadığını açıkaldı.

Edincik Zeytin üreticileri iki aşamalı çözüm önerisinin ilk etabında oluşturulan temsilci grup'un 3 Kasım Salı günü Bursa- Başköy'e giderek Hidamet Asa ile görüşeceği, Ardından da Genel Başkan Hidamet Asa'nın Edincik'e gelerek üreticilerle diyaloğ içinde su zeytini için yeni fiyatlandıma noktasında çözüm önerisini sunmasıkararlaştırıldı.



Anahtar Kelimeler: Zeytincilerinin çıktı
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı