Suç üstü yapıldı.

Suç üstü yapıldı.

Gönen Belediyesi topladığı sokak köpeklerini Bandırma'ya atarken yakalandı.

Gönen Belediyesinde görevli ekiplerce kulağı küpeli sokak köpekleri Bandırma’ya bırakılırken yakalandı.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda göre her yerel yönetimin,  sokak hayvanlarıyla ilgili gerekli tedbir ve çalışmaları kendi hizmet sınırları içerisinde yerine getirmek zorunda olduğu belirtilmesine,  yine aynı kanunun Belediyelerin Hayvan Barınağı kurmak zorunda olması ve kendi belediyesine ait küpeleri takılmış olan sahipsiz sokak hayvanların başka bir belediyenin mücavir alanına bırakılmasının suç olduğuna işaret edilmesine karşın Gönen Belediyesinin, topladığı sokak köpeklerini Bandırma’ya terk etmesi, Ak partili Gönen Belediyesinin vicdan muhasebesi yapıldı.

Bu işlemi alışkanlık haline getiren Gönen Belediyesinin köpek bırakan araçlarını gören vatandaşlar bir süre sonra yapılan hareketin yanlışlığını tespit etmeleri üzerine Bandırma Belediyesine yaptıkları ihbar sonucu olay ortaya çıktı.

Bandırma Belediyesi tarafından Hayvan Barınağı ve sokakta yaşayan hayvanlara karşı sürdürülen mücadelenin, çevre ilçelerden atılan hayvanlar nedeni ile sonuç almakta güçlük çekilirken çare, olarak atılan köpekleri tespit edip yakalamakla işe başlandı.

Bandırma varoşlarında devriye gezen Belediye ekipleri özellikle çevre ilçelerden atıldıkları anlaşılan hayvanların toplanması kontrolü ve nereden atıldıkları yönündeki tespitler sonunda suçluyu ortaya çıkarttı.

Kırmızı et diyarı ve Mezbahalar kenti Gönen’de 10 yılı geride bırakıp, 15. Görev yılı için ilçe seçmeninde vize alarak yeniden Başkan olan Hüseyin Yakar’ın talimatla sokak hayvanlarını çevre ilçelere attırması insanlık ayıbı olarak nitelendirildi.

Bandırma Belediye ekiplerce araç şoförünün olay yerinde yakalanmasının ardından şoförün sokak hayvanlarını Bandırma sınırları içine bıraktıklarını doğruladı. Olayın ardından Bandırma`ya  gizlice bırakılmaya çalışılan sokak hayvanları, Gönen Belediyesi veterinerine tutanakla teslim edildi.  



gönenli
11.12.2014 22:00:55
Ayıp ya sayın yakar, sen 10-11 yılda ne yaptın gönene, yollar eski yol, sen git sokak köpeklerini topla bandırma götür, ayıp sayın yakar,ayıp....

seli selin
13.12.2014 22:35:49
yazıklar olsun başkanmış!!!!işiniz gücünüz bu masum hayvanlar değil mi?

  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı