ŞÜHEDAYA SAYGI

ŞÜHEDAYA SAYGI

?BİSİKLETLE ŞÜHEDAYA SAYGI YOLCULUĞU? BANDIRMADA

Samsun İlkadım Belediyesi, İlkadım Kent Konseyi ve EKOBİD tarafından Çanakkale Zaferinin 103´nci yıl dönümünde "İlkadım´dan Çanakkale´ye Bisikletle Şühedaya Saygı Yolculuğu" sloganı ile 14 gün sürecek bisiklet yolculuğuna çıkan gurup Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur´u makamında ziyaret etti.

/resimler/2018-3/14/1839232249377.jpg

İlkadım Kent Konseyi Bisiklet Çalışma Gurubu Başkanı Tanju Subaşı : ?4 Mart da başlattığımız ve 18 Mart da bitecek olan sürüşümüzü 9 il ve ilçede bulunan şehit/gazi dernekleri, yerel yönetimler ve Belediyelere Bağlı kent konseylerini ziyaret ederek ilerliyoruz. Bu kapsamda Bandırma Belediyesini de ziyaret ettik. Ülke olarak terörün gölgesinde zor günler yaşadığımız günümüzde milli birlik, beraberlik ve dayanışma duygusunun Çanakkale´de milletimizi zafere taşıyan ruhla aynı olması gerektiği konusunda farkındalık yaratmak ve Çanakkale Zaferin de destan yazan kahraman askerlerimiz, şehitlerimiz ve gazilerimize olan minnet borcumuzu göstermeyi hedefledik. Ayrıca Afrin de dik duruş sergileyen şanlı ordumuza destek vermeyi de amaçladık. Yolculuğumuz boyunca bisikletlerimizle uğradığımız tüm illerden toprak ve bayrak alarak Çanakkale´ye ulaştıracağız? dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yardımcısı Onur: ?103 yıl önce vatan topraklarının özgürlüğü ve ülkenin bağımsızlığı için canlarını hiçe sayarak ölüme koşan ecdadımızın o destansı mücadelesinin gururunu, heyecanını hala içimizde hissediyoruz. Bu vesile ile bu büyük destanı yazan aziz şehitlerimizi, Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gerçekleştirdiğiniz bu güzel uygulama için sizleri kutluyorum. Çanakkale´ye güvenli bir şekilde ulaşıp şehitlerimizin huzuruna tüm şehirlerden topladığınız toprak ve bayraklarla çıkıp onların ruhunu şad etmenizi temenni ediyorum? dedi.


Gurup ziyaret sonunda İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok´un hediyesi olan minyatürü Başkan Yardımcısı Ozan Onur´a teslim etti.

/resimler/2018-3/14/1840115844013.jpg



Anahtar Kelimeler: ŞÜHEDAYA SAYGI
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli