"Sulak alanlar" Kent Konseyi gündeminde

Bandırma Kent Konseyi yürütme kurulu 2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü’nde Bandırmanın doğası ve tarımıyla tanınan Misakça Mahallesini ziyaret edildi.

Bandırma Kent Konseyi yürütme kurulu 2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü’nde Bandırmanın doğası ve tarımıyla tanınan Misakça Mahallesini ziyaret edildi. 

Kent Konseyi Başkanı Av. Serdar Polat, “Bölgede bulunan Kuş Gölü ve Gönen Çayı Deltası Sulak Alanlarının ekosistem için öneminin bilincindeyiz. Bunun için özellikle bugünde Gönen Deltası Sulak alanının denizle buluştuğu Misakça Mahallemizde Muhtarımız ve mahalle sakinlerimizle bir araya geldik. Gönen Çayı üzerinde biölgemizi gezdik ayrıca Misakçaya özgü olarak göç etmeyen flamingoları açık hacada gözlemledik. Sulak alanlar Ekosistemin atardamarıdır, artık çevresel eylem planlarında özellikle yapay sulak alanların kazandırılması üzerine de öneriler ve raporlar tutulmakta. Misakça bölgemizde bulunan sulak alanın Yönetim Planı tamamlanmak üzere bir an önce bu planın tamamlanması ve uygulamaya konulmasını talep ediyoruz. Muhtarımız ve köy halkının sulak alanı koruma noktasındaki bilinci ve duyarlılığı bizleri çok mutlu ediyor.Sulak alanlar ayrıca birer ekolojik açık hava müzeleridir. Ziyaretimize Yürütme Kurulu üyelerimiz, Çevre ve Doğa Çalışma Grubu sözcümüz Kadri Civan'da katıldı. Mahalle halkı daha önceki süreçte karides çiftliği ve kurulmak istenen tekstil fabrikasına yönelik desteklerimiz için teşekkürlerini iletti. Bölgemizin tüm sulak alanları ekolojik açıdan ve yaşam alanı olan tüm canlılar açısından çok kıymetli. Bundan sonraki süreçte sulak alanlar konusunda bilimsel ve bölge halkımızın talepleri doğrultusunda bölgemizdeki sorunlara dair ortak mücadele kararlığımız devam edecek.” dedi.



Anahtar Kelimeler: "Sulak alanlar" Konseyi gündeminde
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı