Sunullah camii ibadete açıldı

Sunullah camii ibadete açıldı

Bir yıl öncesi genel onarıma alınan Sunullah camii Kurban bayramı öncesinde ibadete açıldı.







Geçtiğimiz yıl Kurban bayramı ardından genel bakım ve onarıma alınan Sunullah camii bugün cuma namazı öncesi gerçekleştirilen törenle ibadete açıldı.

1905 yılında yapılan Osmanlı islam mimarisi tarzı Sunullah camii tarzına uygun yapısı ile uzun yıllar ibadete açık olması belli noktalarda deformasyon olmasına neden olmuştu.

Diyanet ve belediye nin katkıları ile yeniden baştan aşağı yenilenen Sunullah camii`nin bugünkü açılışını kaymakan Ali Mantı ile Belediye başkanı Sedat Pekel`in yanı sıra kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Geçmişte camiye hayrat katkısı bulunan Hamiyetperver emekli öğretmen Nesrin Uyanık`ın Sunullah camiinin açılışı nedeniyle lokma hayrı yaptı.

Kaymakam ve beraberindeki heyetin Sunullah camii inceleme sırasında Dersaadet Camii imamı Kadir Birol Dingaz ile Sunullah Camii imamı Ali Şener sala verdi.

Daha sonra açılış kurdelası için Caminin girişinde yerini alan protokol de bir konulma yapan kaymakam Ali Mantı caminin yapımında katkısı bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür etmesi ardından Türk milleti olarak inanç değerlerimizi burada uygulamak için yapılmış kutsal maberlerdir, Camilerimiz inançlarımızın tapusudur.`` dedi.
Başkan pekel`de yaptığı konuşmada beledye olarak her türlü katkıyı verdikleri  Sunullah camiinin onarılarak ibadete alılmasında katkısı olanlara teşekkür ederken ``Bu ülkede ezanlar susmasın, Bayrak inmesin, İnsanımız inançlarına olan bağlılığını ifa etmek için burada huzurla ibadetlerini yapsın`` diyerek birlikte kurdelayı kestiler.










Yasin Dıngaz
19.10.2012 21:34:34
Böylesine güzel bir mimarinin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese Rabbim gönül rahatlığı versin. Allah, Minarelerden Ezan Seslerini, Sancaklardan Türk Bayrağımızın Dalgalanışını eksik etmesin..

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli