SÜPER LİGDE İLK YARININ GÖRÜNÜMÜ

SÜPER LİGDE İLK YARININ GÖRÜNÜMÜ

Merkez, Süper Amatör Lig'den Mahrum Kaldı.




______________________________________________________  Ekrem NAYAN


Merkez, Süper Amatör Lig'den Mahrum Kaldı.

Bir önceki sezonda başarılı bir grafik çizen Yeniçayırhisarsporun ligden çekilmesiyle Merkez'in mahrum kaldığı Balıkesir Süper Amatör Lig'de 18 Eylül 2011 Pazar günü oynanan müsabakalarla start alan 2011-2012 Futbol Sezonu ilk yarı müsabakaları 18 Aralık 2011 Pazar günü oynanan karşılaşmalarla tamamlandı.

İlk Yarının Lideri Edremit Belediyespor Oldu.

Birbirinden zorlu karşılaşmalara sahne olan Süper Amatör Ligin ilk yarı son haftasına lider olarak giren Edremit Belediyespor, evinde konuk ettiği olaylı maçta Beldesi Altınoluk Belediyespor karşısında 3 puanı tek golle alarak topladığı 33 puanla 13 haftalık maraton sonrası ilk yarıyı namağlup lider olarak tamamladı.

Gönen Belediyespor Teknik Kadroda Değişikliğe Gitti.

Ligin 5'inci haftasında Sındırgı Belediyespor deplasmanında 3-0 önde götürdüğü karşılaşmanın sonunda sahadan 4-3'lük yenilgiyle ayrıldıktan sonra Susurlukspor karşılaşması öncesi teknik sorumlu Talat Evren ile yollarını ayırarak Balıkesirspor'un 3'üncü ligde mücadele ettiği 2007-2008 sezonunda bir dönem teknik direktörlüğünü yapan Çetin Akın ile devam kararı alan Gönen Belediyespor ilk yarının son haftasında sahasında konuk ettiği körfezin güçlü temsilcilerinden Adasporu maçın ilk yarısında bulduğu 4-0 golle adeta sahadan sildi. Gönen Belediyespor aldığı bu galibiyetle hem rakibi Adaspor ile arasındaki puan farkı 4'e çıkardı. Hem de topladığı 32 puanla lider Edremit Belediyesporun 1 puan gerisinde ligin ilk yarısını ikinci sırada kapadı.

Sındırgı Belediyespor'un En Büyük Destekçisi Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul Oldu.

Süper Amatör Lige bu sezon çıkmasına rağmen oynadığı başarılı futbolla dikkatleri üzerinde toplayan Sındırgı Belediyespor'un en büyük destekçisi Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul oldu. İç saha ve deplasmanda oynanan maçlarda seyircisiyle birlikte türübünde yerini alan Başkan takımını yalnız bırakmayarak, futbolculara moral aşıladı. İlk yarının son haftasında komşusu Etibank Bigadiçsporu 5-0'lık sonuçla geçen Sındırgı Belediyespor topladığı 30 puanla ligin ilk yarısını 3'üncü sırada tamamladı.

Adaspor 13 Karşılaşmanın 11'ini Deplasmanda Oynadı.

Geçtiğimiz sezondan oturmuş iskelet kadrosuna Balıkesir Belediyespor`dan Cihan, Gönen Termalspor`dan Orhun ile Burhaniye Belediyespor`dan kaleci Murat ve Melih`i kadrosuna dahil ederek hedefini Bölgesel Amatör Lig olarak açıklayan Körfezin güçlü ekiplerinden Adaspor, toprak olan sahasının suni çim sahaya dönüştürülmesi çalışmaları nedeniyle ligin ilk yarısında toplam 11 maçını deplasmanda oynamasına rağmen topladığı 28 puanla Sındırgı Belediyespor'un ardından ligin ilk yarısını 4'üncü sırada kapadı. Ligin ikinci yarısında Susurlukspor ve Etispor deplasmanlarına çıkacak olan Adaspor'un, diğer 11 karşılaşmayı kendi saha ve seyircisi önünde oynayacak olması avantaj olarak görünüyor.

Altınoluk Belediyespor Hedefinden Uzaklaştı.

Sezon başında Burhaniyespor, Emirdağspor, Nazilli Fenerspor, İznikspor, Çiğlispor ve Aydınspor'dan yaptığı transferlerle kadrosunu güçlendirerek Bölgesel Amatör Ligi hedefleyen Altınoluk Belediyespor lige iyi bir başlangıç yapmasına rağmen son haftalarda kaybettiği puanlarla ligin ilk yarısını hedeflediği yerde bitiremedi. Altınoluk Belediyespor oynadığı 13 karşılaşma sonunda topladığı 23 puanla ligin ilk yarısını averaj üstünlüğü ile 5'inci tamamladı.

Erdekspor Yükselişine Devam Etti.

Geçtiğimiz sezon Marmara 1.Amatör Kümede şampiyonluğunu ilan ederek Süper Amatör Lige iyi bir başlangıç yapan Erdekspor, ilk yarının son haftasında kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği körfez temsilcisi Burhaniye Belediyespordan 3 puanı 3 golle alarak yükselişine devam etti. Erdekspor aldığı bu galibiyetle puanını 23'e çıkararak Altınoluk Belediyespor'un ardından averajla ligin ilk yarısını 6'ncı sırada kapadı.

Etispor, Önceki Yıllara Göre İyi Bir Grafik Çizdi.

Ligin ilk haftasında Burhaniye Belediyespor deplasmanda aldığı galibiyetle önceki yıllara göre sezona iyi bir başlangıç yapan Etispor, İbrahim'in askere gitmesi, gereksiz yere görülen kırmızı kartlar ve şansızlıklar nedeniyle yaşanılan sakatlıklardan dolayı sıkıntılar yaşasa da ligin ilk yarısını istediği yerde bitirdi. İlk yarının son haftasında konuk ettiği Sakaryaspor karşısında sahadan 1-1 beraberlikle ayrılarak çok önemli 2 puan kaybeden Etispor, ilk yarıda oynadığı 13 karşılaşmadan 4 galibiyet, 5 beraberlik, 4 mağlubiyetle ayrılarak topladığı 17 puanla ligin ilk yarısını 7'ncı sırada kapadı.

Susurlukspor Karşısında Aldığı Mağlubiyetle Taraftarlarını Üzdü.

İlk yarı oynadığı karşılaşmalarda iyi bir grafik çizen, genç ve yetenekli oyunculardan kurulu ligin yeni takımı Altınova Belediyespor ilk yarının son haftasında hiç beklemediği bir mağlubiyet aldı. Sezon başından bu yana ligde galibiyeti bulunmayan Susurlukspor'a konuk olan Altınova Belediyespor, rakibinin penaltılardan bulduğu 2 gole engel olamayınca haftayı puansız kapayarak taraftarlarını üzdü. Altınova Belediyespor oynadığı 13 karşılaşma sonunda topladığı 15 puanla ligin ilk yarısını 8'inci sırada kapadı.

Burhaniye Belediyesporspor İlk Yarıda Umduğunu Bulamadı.

Körfezin köklü kulüplerinden Burhaniye Belediyespor sezon başında yaptığı 6 nokta transfer ve alt yapıdan gelen genç yeteneklerle oluşturduğu kadroyla şampiyonluk parolasıyla başladığı ligde teknik kadroda değişikliğe gitmesine rağmen umduğunu bulamadı. İlk yarının son haftasında Erdekspor karşısında deplasmanda aldığı mağlubiyetin ardından devreyi 11 puanla 9'uncu sırada tamamladı.

Sanayispor Çıkışta

Önceki yıllardaki gücünden yoksun görünerek sezona kötü bir başlangıç yapan Sanayispor, sezon başında yaşanan olumsuzluklar nedeniyle yönetim kurulunda gerçekleşen değişiklikten sonra biraz olsun toparlanarak yükselişe geçti. İlk yarının son haftasında kendisi gibi ligin alt sıralarından kurtulmaya çalışan Zeytinli Belediyesporun konuğu olan Sanayispor, deplasmanda oynadığı karşılaşmadan 4-0 üstünlükle

dönüp, tehlikeli bölgeden uzaklaşarak, rakibi Zeytinli Belediysporu ateş hattına attı. Sanayispor aldığı bu galibiyetle devreyi 10 puanla 10'uncu sırada tamamladı.


Zeytinli Belediyespor Düşme Hattından Kurtulamadı.


Sezon başında yaptığı transferlerle üst sıraları hedefleyen Zeytinli Belediyespor spor alınan başarısız sonuçlardan sonra Muhteşem Dumanlı yönetimindeki teknik kadroda değişikliğe giderek yerine Mahir Danabay'ı getirmesine rağmen istediği sonuçları alamadı. İlk yarının son karşılaşmasında kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Sanayispor'a farklı mağlup olan Zeytinli Belediyespor teknik kadroda yaptığı değişikliğe rağmen aldığı bu mağlubiyetle devreyi 9 puanla 11'inci sırada kapayarak düşme hattından kurtulamadı.

Sakaryaspor Ligde Kalmayı Hedefliyor.

Ayvalık'ın Süper Amatör Ligdeki temsilcisi olan Sakaryaspor, sezon başından bu yana toprak olan sahasının suni çim sahaya dönüştürülmesi çalışmaları nedeniyle sürekli deplasmanda oynamaktan yaşadığı sıkıntı nedeniyle 13 karşılaşmadan topladığı 8 puanla ligin ilk yarısını 12'nci sırada tamamlayarak düşme hattında yer aldı. Ligin ikinci yarısında kendi evinde oynayacağı maçların avantajıyla tehlikeli bölgeden kurtulmak isteyen Sakaryaspor, üst sıraları tırmanarak ligde kalmayı hedefliyor.

Etibank Bigadiçspor Ligin En Çok Gol Yiyen Takımı Oldu.

Balıkesir Süper Amatör Liginde zor bir sezon geçiren Etibank Bigadiçspor ilk yarının son haftasında komşusu Sındırgı Belediyespor deplasmanında aldığı 5-0'lık mağlubiyetle haftayı puansız kapadı. Şimdiye kadar oynadığı 13 karşılaşmada rakip filelere sadece 4 gol atabilen Etibank Bigadiçspor kalesinde gördüğü 34 golle ligin en çok gol yiyen takımı olurken topladığı 8 puanla ligin ilk yarısını 13'üncü sırada tamamlayarak düşme hattında yer aldı.

Susurlukspor Ligin Dibine Demir Attı.

Sezon başından bu yana ligde galibiyeti bulunmayan Susurlukspor, ilk yarının son haftasında kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Altınova Belediyespor karşısında sahadan 2-1 üstünlükle ayrılarak 3 puanla tanıştı. Susurlukspor aldığı bu galibiyetin ardından devreyi 6 puanla 14'üncü sırada kapayarak ligin dibine demir attı.











Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli