Süper Lig`e veda eden son takımda belli oldu.

Süper Lig`e veda eden son takımda belli oldu.

Mersin İdman Yurdu ve Orduspor`un ardından kendi sahasında Kasımpaşa`ya 2-1 mağlup olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, PTT 1. Lig`e düşen son takım oldu.



Maçın henüz 2. dakikasında attığı golle 1-0 öne geçen ve ümitlenen lacivert-turunculular, ikinci yarıda yediği 2 golle karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrıldı.


Düşme hattındaki rakipleri Akhisar Belediyespor ve Kardemir Karabükspor maçlarını kazandığı için Kasımpaşa karşısında alacağı galibiyette bile kümede kalamayacak İstanbul Büyükşehir Belediyespor, lige yenilgiyle veda etti.

İBB OYUNCULARI ÜZGÜN

Süper Lig`e veda eden İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu oyuncular maç sonunda büyük üzüntü yaşadı.

Maçın bitimiyle birlikte sahada oldukları yere oturan lacivert-turunculu oyuncuların bazıları göz yaşlarını tutamazken, Kasımpaşalı oyuncular meslektaşlarını teselli etmeye çalıştı.

Özellikle kaleci Eduardo uzun süre kale önünde yerde yattı. Kasımpaşa`nın kalecisi Isaksson ve bazı oyuncuları, Eduardo`nun yanına gelerek, bir süre Portekizli kaleciyle konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu oyuncuların hepsi içeri girdikten sonra en son Eduardo soyunma odasına gitti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu taraftarlar, küme düşen takımlarına maç sonunda tribüne çağırdı. Takımları lehine tezahürat yapan taraftarlar, özellikle Eduardo için de bağırarak, Portekizli kaleciye moral vermeye çalıştı. Taraftarlardan bazılarının gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

6. SEZONUNDA VEDA ETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, bu sezon 6. kez mücadele ettiği Süper Lig`de ilk kez küme düştü. Süper Lig`de ilk kez 2007-2008 sezonunda mücadele eden İstanbul ekibi, o yıl ligi düşme hattının 9 puan önünde, 12. sırada bitirdi. Bir sonraki sezon olan 2008-2009`da daha başarılı performans gösteren İstanbul Büyükşehir

Belediyespor ligi 9. sırada tamamladı. Lacivert-turunculu ekip, ligdeki en başarılı dönemlerinden birini yaşadığı 2009-2010 sezonunu 6., 2010-2011`i ise 12. sırada sonlandırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, geçen sezon 34 haftalık Lig Grubu maçlarını 6. sırada bitirerek Spor Toto Süper Final Avrupa Ligi Grubu`nda mücadele etmeye hak kazandı ve bu grubu da 3. sırada tamamladı. İstanbul temsilcisi, ilk 4 sıradaki Süper Final Şampiyonluk Grubu takımlarının ardından sezonu 7. bitirmiş oldu.

Lacivert-turunculular, bu sezon 36 puanla 16. sırada ligi tamamlayınca, Mersin İdmanyurdu ve Orduspor`un ardından küme düşen üçüncü ve son takım oldu.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli