Süre uzatıldı.

Süre uzatıldı.

TARIM ARAZİLERİ HAK SAHİPLERİNE YÜZDE 50 İNDİRİMLE SATILACAK

Kamuoyunda 2/B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş araziler ile hazineye ait tarım arazilerinin hak sahiplerine satışında belirtilen süreler içinde başvuru yapma hakkını kaçırmış olanlar için ek süre verildi.

Süresi içinde başvurmayanlar, kendilerine yapılan tebligatta belirtilen bedeli süresi içerisinde ödemeyenler, taksitli satışlarda taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödemeyenler, için altı ay ödeme süresi verildi. Ek süre 7 Eylül 2017 tarihinde sona erecek.

Maliye Bakanlığı´nın internet sitesinde yapılan duyuruda şunlar kaydedildi:

?Kamuoyunda 2/B yasası olarak bilinen ve Devlet ile Vatandaşlar arasında yıllardır süregelen sorunu çözüme kavuşturan 6292 sayılı Kanun uyarınca, Orman Kanununun 2. maddesinin (b) fıkrası kapsamındaki taşınmazlardan bugüne kadar 647 bin hak sahibine yaklaşık 472 bin taşınmaz satılmış olup, bu satışların toplam değeri 9,2 milyar TL?dir. Bu bedelin 6,2 milyar TL?si tahsil edilmiş, geri kalan kısmı ise taksitler halinde ödenmektedir.

Söz konusu Kanundan daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesini sağlamak için 2017 yılı Mart ayında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile 2/B alanlarında bulunan taşınmazların satışında;

a) Süresi içinde başvurmayanlar,

b) Kendilerine yapılan tebligatta belirtilen bedeli süresi içerisinde ödemeyenler,

c) Taksitli satışlarda, sözleşmesinde belirtilen taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödemeyenler,

için altı ay ödeme süresi verilmiş olup, bu süre 7 Eylül 2017 tarihinde sona erecektir.

Milli Emlak Genel Müdürlüğünce gönderilen SMS´ler ile erken ödeme halinde faiz indiriminden yararlanılacağı konusunda hak sahiplerine bilgilendirme yapılmıştır. Bu düzenlemeler sonucunda başvuru ve ödeme sürelerini kaçıran vatandaşlarımızın da satın alma başvurusunda bulunması ve mülkiyet sorunlarının çözüme kavuşturulması hedeflenmektedir.

Yine aynı Kanun ile çözüme kavuşturulan Hazineye ait tarım arazilerinin kiracılarına, kullanıcılarına ve paydaşlarına satışı uygulamasında rayiç bedel ve hak sahiplerini belirleme çalışmaları tamamlanan illerimizde satışlara başlanılmıştır.

TARIM ARAZİLERİ HAK SAHİPLERİNE YÜZDE 50 İNDİRİMLE SATILACAK

Tarımla geçimini sağlayan vatandaşlarımızın bu arazileri uzun yıllardır kullandıkları hususu göz önünde bulundurularak, belediye ve mücavir alan sınırları dışında bulunan tarım arazileri hak sahiplerine rayiç bedellerinin %50 si oranında indirimli ve faizsiz 6 yıl vadeli olarak satılmaktadır. Türkiye genelinde bugüne kadar yaklaşık 23 bin kişiye toplam 29 bin taşınmaz358 milyon TL bedelle satılmış, bu bedelin 129 milyon TL?si tahsil edilmiştir.

Söz konusu Kanun kapsamında tarım arazileri satışında başvuru sürelerini kaçıran hak sahiplerinin mağduriyetlerini gidermek adına başvuru tarihi 7 Eylül 2017?e kadar uzatılmış olup, vatandaşlarımızın 2B ve tarım arazileri satışındaki bu süre uzatımını kaçırmamaları önem arz etmektedir.



Anahtar Kelimeler: Süre uzatıldı
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli