Süslü Kadınlardan 3. tur

Süslü Kadınlardan 3. tur

Erdek´te, Süslü kadınlar bisikletlerini gelin arabası gibi süslediler

2013 yılından bu yana her yıl ? Dünya otomobilsiz Kentler Günü? dolayısıyla düzenlenen Süslü Kadınlar 3. Erdek Bisiklet Turu büyük bir katılımla gerçekleşti.

Erdek Cumhuriyet Meydanı´nda toplanan 100 dolayında bisikletli kadın Kumlu yalı ve Kurbağalı sahilinde tur attı.

Günle ilgili basın açıklama yapan Süslü Kadınlar Erdek Bisiklet Turu Organizatörü Emel Çekim, Yolların sadece motorlu taşıtlara ait olmadıklarından emin olduklarını hatırlatarak, şunları aktardı:

?Motorlu araçların hiçe saydığı birçok insanı bisiklet kazalarında kaybettik.  Yollarda bisikletlerimizle çok ve görünür olursak, motorlu araç sürücülerinin farkındalığının artacağını düşünüyoruz.  Kadın ve erkeklerin bu toplumda aynı haklara sahip olduğunu hatırlatmak istiyoruz.  Kadınız ve görünür olmak istiyoruz.  Kadın korkmadan yollarda olmalı, toplumun her alanında var olmalı. Biz neden buradayız? Çünkü bisiklete saygı, kadına saygı, kadın bisikletliye saygı istiyoruz?

/resimler/2019-9/22/2047295849828.jpg

Organizasyona katkı veren Erdek Belediyesi, Erdek Ticaret Odası ve tur´a güvenlik es-kodu veren Emniyet müdürlüğüne teşekkür eden Emel Çekim Süslü kadınlar olarak Erdek´te 3. Kez gerçekleştirdikleri organizasyonun hiçbir yere bağımlı olmadığını, amaçlarının sadece sevgi-saygı ve hoşgörü farkındalığı oluşturmak olduğunu kaydetti.

Tur dönüşü Erdek Cumhuriyet alanında bir araya gelen süslü kadınlar bol bol resim çektirdiler.

/resimler/2019-9/22/2048048663041.jpg



Anahtar Kelimeler: Süslü Kadınlardan
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli