SUSURLUK SPOR ÇARESİZLİK GİRDABINDA

SUSURLUK SPOR ÇARESİZLİK GİRDABINDA

40 yıllık Susurluk Spor Kulübü çaresizlik içerisinde bocalamaya devam ediyor.

2015-2016 futbol sezonunda Balıkesir Süper Amatör kümede mücadele veren Susurlukspor geçen sezon finansör ve ekonomik destek bulamadığı için Süper Amatör den Balıkesir 1.Amatör kümeye düştü.

/resimler/2016-9/3/0936001372311.jpg

Yeni seçilen yönetim maddi destek bulamayınca sporcu transferi yapamadıklarından kendi yağı ile kavrulamadı. Takım küme düşmesinin ardından bir de antrenman sahası ve Susurluk Stadyumu tadilat yapılmaya başlanınca 2016-2017 futbol sezonunda da sahasız kaldı. Şimdi yeni sezonda ilk yarı maçlarını deplasman da oynamak suretiyle lige dönüş yapacaklarını belirten yönetim en kısa zamanda olağanüstü gebel kurula gidecekleri ni belirttiler.

            02 Eylül 2016 da toplanan Susurluk ilçesi İlçe Spor Güvenlik Kurulu aldığı kararlarla Susurluksporun kendi saha ve seyircisi önünde maçları oynayamayacağı kararını vererek Susurlukspor bir darbede böyle yemiş oldular. Susurlukspor yönetimi Olağanüstü Genel Kurul kararı alarak yönetimi Susurluk Belediyesine bırakmaya yönelik girişimlerin olduğu bilinmektedir. Spor güvenlik kurulu Balıkesir Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünün Susurluk ta dere ıslah çalışmaları esnasında Susurluk Stadyumunu şantiye olarak kullanması neticesinde Susurluk Futbol sahası tamamen kullanılmaz hale geldiğinden seyirci için güvenlik tedbirlerinin alınamayacağı bir durum oluştuğundan ilk yarı maçlarının tamamının deplasman da oynanmasına ilişkin Güvenlik Kurulu kararları alınmıştır.

            Susurluk ta oynanması gereken futbol müsabakalarının deplasman da veya en yakın mahalle stadı bulunan Göbel Futbol sahasında oynatılması için gerekli yazışma ve girişimler yapılmakta olduğu (1.Amatör,2.Amatör U 17, U15 ve U11 ) müsabakalarının da Göbel Futbol sahasına aktarılması çalışmaları yapılmaktadır. Ancak Göbel Futbol sahasının da resmi müsabaka oynanmasına uygun olup olmadığı bazı eksikliklerin giderilerek Susurluk ta Futbolun ayakta kalması için etkili kararlar alan İlçe Spor Güvenlik Kurulu toplantı da Susurluk ta ayakta durmaya çalışan spor kulüpleri ( Susurlukspor-Susurluk Beşeylülspor-Susurluk Gençler Birliği Spor-Göbel spor ve Baba köy spor)  beş kulüp bünyesinde lisanslı olan 200 ye yakın futbol oynayan Amatör spor yapan gençleri futboldan mahrum etmemek için gerekli girişimleri yaptıklarını bildiren Spor Güvenlik Kurulu Başkanı Susurluk Kaymakamı sayın Yusuf ÖZDEMİR spora destek verdiklerini şehrimizin futbol sahasına ve bir kapalı spor salonuna ihtiyaç olduğunu bu gençlerin spora yönelmeleri için her tür desteği verdiklerini belirtti. 2017 yılbaşı itibari ile Susurluk şehir stadyumunun resmi maç oynanacak duruma getirileceğini belirtti.  İbrahim PAMUKÇU-Susurluk



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli