Susurluk Belediye Meclisinde yılın ilk toplantısı

Susurluk Belediye Meclisinde yılın ilk toplantısı

Susurluk Belediye Meclisi’nin Ocak 2022 olağan toplantısı yapıldı.

Belediye Başkanı Nurettin Güney’in başkanlığında gerçekleşen toplantıda ilçeyle ilgili çeşitli konular görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda Kepekler Mahallesi’nde “teknolojik sera” yapılması için çalışmalar yapılması da kabul edildi.

Gizli oyla yapılan belediyenin “Denetleme Komisyonu” üyeliklerine 15 oyla İYİ Parti’den Gürhan Cihan, 14 oyla İsmail Şafak ve 11 oyla Adalet ve Kalkınma Partisi’nden(AKP) Fatma Filiz seçildiler.

CHP’nin dört meclis üyesi, seçimde AKP’li Fatma Filiz’e oy vermediklerini belirttiler. CHP’li üyeler, 2,5 yıl önce yapılan yerel seçimde İYİ Parti’den Nurettin Güney’in başkanlığa seçilmesi üzerine Filiz’in, sosyal medya hesabından, dönemin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’a, “Başkanım, Susurluk’a hiç yardım etme” şeklinde bir mesaj paylaşıp, sonra özür dilememesi nedeniyle kendisini protesto etmek için komisyon üyeliği seçiminde oy vermediklerine işaret ederek, “Kendisiyle komisyonlarda çalışmak istemiyoruz. AKP’li arkadaşlar, kendisini böyle komisyonlar için aday göstermesin” dediler.

Toplantıda konuşan Balıkesir ilindeki tek İYİ Partili Belediye Başkanı Nurettin Güney, Susurluk için tüm güçleriyle çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Biz asla partizan bir belediye değiliz. 40.100 Susurluklu vatandaşımıza hizmet götürmeye çalışıyoruz. Parti ayırımı yapmaksızın tüm vatandaşlarımıza eşit uzaklıktayız. Belediye yönetimini borç batağında almıştık. Bugün ise yatırım yapabilecek duruma geldik. AKP’li meclis üyelerine ricamız, önümüze engeller çıkarmayın. Hep birlikte Susurluk’ta yaşayanların mutluluğu için çaba harcayalım.”

5 İYİ Parti, 4 CHP, 4 AKP ve 2 MHP’li üyenin bulunduğu meclisin, şubat ayı olağan toplantısını 12 Şubat 2022 Çarşamba günü, saat 15.00’te yapması kararlaştırıldı. ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı