Susurluk'ta LGS sınavları sorunsuz geçti.

Susurluk

Susurluk’ta, liselere geçiş sistemi (LGS) kapsamında 8 okulda yapılan merkezî sınav, sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Anadolu Teknik Programları ve Özel Program ve Proje Uygulayan Ortaöğretim Kurumlarına öğrenci seçmek amacıyla yapılacak LGS 06 Haziran 2021 Pazar günü yapıldı.

İki oturum şeklindeki merkezî sınavın ilk oturumu 09.30'da, ikincisi 11.30'da başladı. Öğrencilerin kendi okulunda katıldığı sınavda öğrencilere çoktan seçmeli 90 soru soruldu.

Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılâp Tarihi Ve Atatürkçülük, Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden toplam 50 soru soruldu ve 75 dakika cevaplama süresi verildi.   İki sınav oturumu arasındaki 45 dakikalık zaman diliminde Kovid-19 tedbirleri kapsamında okul içinde veya bahçesinde sosyal mesafe kuralına uyulması için tedbirler alındı. Matematik ve Fen Bilimlerinden toplam 40 sorunun yöneltildiği ikinci oturumda öğrencilere 80 dakika süre verildi.

İlçemizdeki 8 okulun 24 salonunda uygulanan sınava 408 aday katıldı. Sınavda 57 öğretmenimiz görev aldı.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında veliler okul bahçesine alınmadı. Sınav binalarında yedek maske ve el antiseptiği bulunduruldu.

Tüm sınav merkezlerimizde Kovid-19 salgınına karşı gerekli tedbirler titizlikle uygulandı. Sınava girerken öğrenciler arasında sosyal mesafenin korunması için kapı önlerindeki yığılmalar engellendi. Okul bahçesi ve koridorlarında maske takıldı. Ancak sınav salonunda sıralar arasında yeterli sosyal mesafe bulunduğundan isteyen öğrenciler, sınav esnasında maskesini çıkardı.

Sınava giren öğrenciler ile beraberlerindeki refakatçileri, saat 15.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu.

Susurluk İlçe Kaymakamı Muammer KÖKEN ve beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami AKOĞLAN, İlçe Emniyet Müdürü İlhan ÇAKIR, İlçe Jandarma Komutanı Jn. Teğmen Coşkun KURT, sınav merkezlerimize ziyaretlerde bulunarak sınav öncesi öğrencilere başarı dileklerinde bulunarak sınav süresi boyunca koordinasyonun sağlanmasında katkılarda bulundular. 

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında Susurluk’taki 8 okulda yapılan merkezî sınavın, başarılı ve güvenli bir şekilde tamamlanmasında, İlçe Kaymakamı Muammer KÖKEN’e, sınav boyunca ilgisini esirgemedi.

Sınav sonuçları 30 Haziran 2021 tarihinde "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.



Anahtar Kelimeler: Susurluk' sınavları sorunsuz geçti.
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı