Susurluk'ta sular durulmuyor

Susurluk

Susurluk AK Parti İlçe Başkanlığı, Başkan Nurettin Güney'den üyeliği düşürülen meclis üyesi İbrahim Dürmüş için hukuki süreç başlatarak göreve iadesi talebinde bulunması istendi.

Susurluk Belediyesinde 14/02/2022 günü yapılan toplantıda AK Parti Meclis üyesi ve Balıkesir Büyük Şehir Belediye Meclis üyesi İbrahim Dürmüş meclis toplantılarına devamsızlığı nedeni ile CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin salt çoğunluğu ile Meclis üyeliğinde düşürülmüştü.

15/02/2022 günü Ak parti Susurluk ilçe Başkanı Melih Bağıran ve düşürülen meclis üyesi İbrahim Dürmüş  AK parti ilçe başkanlığında yaptıkları basın açıklamasında alınan kararın anti-demokratik bir karar olduğunu söylediler.

Kararın, İbrahim Gürmüş'ün meclis üyeliğinden düşürülmesi ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinde Millet ittifakı Meclis üyelerinin üstünlük sağlama gayesinde kaynaklandığı belirtti.

Aynı karar daha önce 2 Şubat 2022 tarihli olağan meclis toplantısın da CHP ve İYİ parti meclis üyelerinin kabul oyları ile alınmış Belediye Başkanı Nurettin GÜNEY 5393 sayılı Belediye Kanununun 23. Maddesi gereğince alınan kararın hukuka aykırı olması sebebiyle bu karar yeniden görüşülmek üzere meclise iade etmişti. Dün yapılan olagan üstü Belediye meclisinde tekrardan yapılan oylama sonunda İbrahim Dürmüş’ün üyeliği bir kez daha CHP ve İYİ parti li belediye meclis üyelerinin salt çoğunluğu ile Belediye Meclis üyeliğinden düşürülmüştür.

Belediye Başkanı Nurettin Güney oylamada çekimser oy kullandı.  

AK Parti Susurluk İlçe Başkanlığında yapılan basın açıklamasında "Meclis üyemiz İbrahim Dürmüş İddia edildiği şekilde toplantıların yarısına ve ard arda 3 oturuma katılmamışlık yapmamıştır. Aksine tüm toplantıların yarısından fazlasına katılım sağlamıştır. Belediye Başkanı Nurettin Güney'i göreve davet ediyoruz."

"Sayın Başkan Nurettin Güney, Susurluk’un siyasi tarihine kara bir leke sürdürülmesini istemiyorsa bu kararın iptali için yargıya başvurur. Belediye Başkanı olarak kendisinden göreve davet ediyor yetkisini kullanmasını bekliyoruz. Seçilmiş bir Belediye Başkanı olarak halkın seçtiği bir meclis üyesine yapılan bu onursuz davranışın sorumluluğu içinde bu hatadan bir an önce dönülmesinin sorumluluğu kendisinin omuzlarındadır."

"Millet iradesini ve demokrasiyi yok sayan bu yanlış kararın iptali için sürecin takipçisi olacağız. Millet iradesini ve demokrasiyi yok sayan bu yanlış kararın iptali için sürecin takipçisi olacağız. Susurluk halkına ve Kamuoyuna duyurulur." dendi. İbrahim PAMUKÇU - Susurluk



Anahtar Kelimeler: Susurluk' sular durulmuyor
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı