Susuruk`ta AKP, Bozoğlu`ndan rövanşı aldı.

Susuruk`ta AKP, Bozoğlu`ndan rövanşı aldı.

Susurluk`ta beş yıl aradan sonra Belediye başkanlığı 4.1 lik farkla yeniden AK Partiye geçti.

Susurluk`ta yerel seçimlerin galibi bir kez daha AK Parti`nin zaferi ile sonuçlandı.

Susurluk`ta kıyasıya mücadeleden 10.493 oy alarak birinci çıkan Ak Parti adayı Hüseyin Hızlıoğlu, partisinin il genel meclisi üyeliğinden Belediye Başkanlığına terfi etti.

Hızlıoğlu, sonuçların açıklanmasından sonra yaptığı açıklamada şehirler arası ulaşımda mola merkezi Susurluk`un yeni süreçte tarım ve hayvancılığının desteklenerek yeni bir açılım içinde olacağı mesajını verdi.

Yeni Başkan Hızlıoğlu, İl Genel meclisindeki kazanımlarının geçen beş yılda olduğu gibi, Belediye Başkanlığı sürecinde de, Büyükşehir Belediyesi ile el ele vererek Susurluk`a hizmet ve yatırım olarak döneceğini söyledi.

SUSURLUK`ta AKP`nin OYLARI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ARTTI

Susurluk`ta yerel seçimlerin galibi olarak çıkan AK parti 2009 seçimlerine oranla 11.6 lık artışla oyunu %37.6 ya taşıdı.

Susurluk CHP`de ise düşüş gözlendi. Susurluk`ta CHP 2009 seçimlerine oranla 11.4 lük kayıpla %33.5`e geriledi.

Susurluk`ta oy oranını arttıran diğer parti de MHP oldu. MHP başkanlık yarışında 2009`a oranla 21.2lik artışla oyunu %27.2`ye yükseltti.

SUSURLUK`ta MHP DIŞINDAKİ PARTİLER MECLİSTE OY KAYBETTİ.

Susurluk`ta yerel seçimlerin galibi AKP Başkanlık oranına göre mecliste 0.7 kayıpla %36.9 oy kazandı. Susurluk`taki meclis oylarında sadece AKP değil CHP de oy kaybetti.

CHP Başkanlık oranına göre 1.9 luk kayıpla mecliste %31.6 oy alabildi.

Susurluk`ta meclis oyunu arttıran tek parti MHP oldu. MHP Susurluk`ta başkanlık oylarının üzerine 2.2 lik artışla %29.4 oranında oy aldı.

 

 



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli