SÜT ÜRETİCİSİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK TEKLİF

SÜT ÜRETİCİSİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK TEKLİF

İYİ PARTİLİ OK’TAN ÜRETİCİNİN SÜT ÜRETİCİSİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK TEKLİF

İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok süt üreticilerinin yanında olmaya devam ediyor. TBMM Başkanlığı’na verdiği kanun teklifinde süt üreticilerine verilen desteğin arttırılmasını talep eden İyi Parti Balıkesir Milletvekili Ok, “litre başına 10 kuruş olan prim 25 kuruşa çıkarılmalıdır” dedi.

ÜRETİCİLER SİZİN SEÇİM YATIRIMINIZ OLAMAZ!

Konuya dair açıklama yapan Ok şunları söyledi:

“Seçimlerden önce çiğ süt üreticilerine 25 kuruş olarak açıklanan prim desteği ödenmediği gibi destek geri çekilerek litre başına 10 kuruşa düşürüldü. Üreticinin payına yine müjde adı altında felaket düştü. Ekonomik krizle boğuşan üreticiler her defasında AKP iktidarı tarafından daha dar boğaza itiliyor. Verilen sözler tutulmuyor, gün be gün üretici adeta üretimden el çektiriliyor.

Tarım destekleri çok geç ödenmesi nedeniyle, Mayıs- Haziran dönemi süt primleri henüz ödenmediği gibi çiftçilerimiz 25 kuruştan prim ödemesi beklerken Bakanlık, çiğ süt primini Mayıs’tan geçerli olmak üzere 10 kuruşa düşürdü. Böylece çiftçi çiğ süte 15 Kasım’da yapılacak 30 kuruşluk zammı almadan geri dönük olarak alacağı prim kesilmiş oldu.

Seçimden sonra sadece Nisan ayında 25 kuruşluk prim ödemesi devam etti. Şimdi Mayıs-Haziran dönemi primler ödenecekken Bakanlık bütçeyi gerekçe göstererek primi 10 kuruşa düşürdü.

Yaşanılan tüm bu gelişmeler karşısında çiğ süt üreticileri ülkede ki ekonomik krizin ve girdi maliyetlerinin yüksekliğin yanında yeni bir kriz ile de burun burunadır. Bu çiğ süt üreticilerini üretimden uzaklaştırarak hayvanlarını kesime göndermeye zorlamaktadır.

Verdiğimiz kanun teklifi ile çiğ süt üreticilerinin sorunlarına derman olmak için adım atılmasına, yaraların sarılmasına yardımcı olmak istiyoruz. Krizin faturasını üreticiden, çiftçiden, işçiden, çalışandan çıkarmaktan derhal vazgeçin. Yandaşlar için kalem kalem milyonlar silinirken, üreticiye sırt çevrilmesi büyük bir utançtır. Bu kara lekeden kurtulmak ise devletin sorumluluğudur. Gerekli adımlar atılana dek üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli