Sutaş´tan adaylık açıklaması

Sutaş´tan adaylık açıklaması

Ocaklar Mahallesi Muhtarı Şener Sutaş: ?Yol biter, muhtarlık bitmez?

Erdek´e bağlı Ocaklar Mahallesi Muhtarı Şener Sutaş, 31 Mart 2019´da yapılacak yerel seçimde yeniden muhtar adayı olacağını açıkladı.

Sutaş, muhtarlıkta üçüncü dönemini tamamlamak üzere olduğunu belirtirken, ?Yol biter, muhtarlık bitmez. Yeniden adayım? dedi.

/resimler/2018-10/18/2058217622634.jpg

         TEK AMACIM HİZMET

Ocaklar Mahallesi muhtarlığına seçildiği dönemde muhtarların bugünkü hiçbir özlük hakkının bulunmadığına dikkati çeken Sutaş, şunları söyledi:

?O dönemde muhtarların bırakın maaş almalarını, sigortaları bile yoktu. O yıllarda kendime ait dükkanımın gelirinin bir kısmını bile Ocaklar için kullanırdım. Daha sonra muhtarlara ilk kez 45 liralık bir maaş bağlanmıştı. Tabii, muhtarlığımın önemli bölümünde Ocaklar, Erdek´e bağlı bir beldeydi. 10 yıl boyunca Ocaklar Belediyesi ile birlikte çalıştık. Bu dönemde Erdek Belediyesi´nin ve bu belediyenin Ocaklar sorumlusu Hasan Yapakçı´nın büyük desteğini gördüm. Şimdi de yine Erdek Belediyesi´nin yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nden de destek görüyorum.?

/resimler/2018-10/18/2149250807613.jpg

           ÇOK BAŞLILIK VAR

Balıkesir´in Büyükşehir olmasından sonra Erdek´in bir mahallesi konumuna dönüşen Ocaklar´ın sorunlarının çözümünde sıkıntılar yaşandığına işaret eden Sutaş, şöyle konuştu:

?Büyükşehir olayı bizim için sıkıntı yarattı. Çünkü çok başlılık yarattı. Herhangi bir sorunumuzu ilettiğimizde herkes topu başkasına atıyor. Bu durumda çözüm üretilmesi de zorlaşıyor. Aslında mahallemizin fazla bir sorunu yok. 12 ay akan suyumuz var. Ancak şiddetli yağmurların ardından bulanık akıyor. Narlı Mahallesi yolunun üst bölgesi dışında yol altyapımızda hiçbir sıkıntı yok. Sadece bu yolun yapımı gerekiyor. Bu arada bir üzüntümüz de var. Yollarımızdan taşları söken vatandaşlar, bu taşlarla evlerinin bahçelerine, avlularına yol yapıyorlar. Bu yolların taşları ise uzun süre yerine konmuyor.?

/resimler/2018-10/18/2201400821940.jpg

           BEN HİZMET ADAYIYIM

Kendisinin hizmet adamı olduğunun altını çizen Ocaklar Mahallesi Muhtarı Şener Sutaş, şu değerlendirmede bulundu:

?31 Mart´taki yerel seçimde başka muhtar adayı arkadaşlarım da var. Onlara da başarılar diliyorum. Ancak kimse gücenip alınmasın ama muhtarların bugünkü maaş ve özlük hakları olmasaydı, birçok kişi muhtarlığa adaylığını koymazdı. Bu gerçeği başta Ocaklar´da yaşayan vatandaşlarımızın göreceklerine inanıyorum. Muhtarların hiçbir haklarının olmadığı dönemlerde, doğum yerim olan Ocaklar´a yıllarca büyük bir özveriyle hizmet sundum.  Ben hizmet adamıyım. 31 Mart´ta, vatandaşlarımızın şahsıma teveccühleri sürerse Ocaklar´a hizmetimi sürdürmek istiyorum. Çünkü ben bir Ocaklar aşığıyım.?     Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Sutaş adaylık açıklaması
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli