Sütün yolculuğunu izleme imkânını buldular

Sütün yolculuğunu izleme imkânını buldular

Çocuklardan Teksüt´e anlamlı ziyaret

Türkiye´nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt, Gönen Eczacı İzzet Akçiçek İlkokulu öğrencilerini fabrikasında ağırladı. Yerli Malı Haftası nedeniyle tesisi ziyaret eden öğrenciler, sütün yolculuğunu ve çeşitli peynirlerin üretim süreçlerini yerinde izleme imkânı buldular.

/resimler/2017-12/21/1014346156656.jpg

Balıkesir´in Gönen ilçesinde bulunan Teksüt´ün üretim tesisi, 12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası (Yerli Malı) nedeniyle aynı ilçeden ilkokul öğrencilerini ağırladı. Gönen Eczacı İzzet Akçiçek İlkokulu 3´üncü sınıf öğrencileri, yöneticileri ve sınıf öğretmenleriyle birlikte fabrikadaki süt işleme, peynir üretim, ambalajlama ve depolama alanlarını gezdiler. Ziyarete Teksüt Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık da eşlik etti.

Sütün işlenmesi, peynir, yoğurt ve ayrana dönüşmesini büyük ilgi ve heyecanla takip eden öğrenciler, gezi sırasında süt ve süt ürünleri tüketmenin faydaları hakkında bilgilendirildiler. Öğrenciler ayrıca Teksüt´ün kuruluş ve gelişim öyküsü de Cevdet Arınık´tan dinleme şansını buldular.

Ziyarette öğrencilere seslenen Teksüt Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık, sütün olağanüstü besleyici ve çocuklar için de vazgeçilmez bir besin maddesi olduğunu söyledi. ?Özellikle kemik gelişimi için sütten daha iyisi zor bulunur? diyen Arınık, ?Avrupa´da ortalama 90 litre düzeyinde olan kişi başı süt tüketimi karşısında Türkiye´de kişi başı süt tüketimi 26 litre düzeyinde. Daha sağlıklı bir toplum için her birlikte daha çok ve daha sık süt, peynir ve yoğurt tüketmeliyiz? diye konuştu.

/resimler/2017-12/21/1013115217444.jpg



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false