Su'ya %15 Güncelleme

Su

BASKİ’den suya yüzde 15 zam

BASKİ’den suya yüzde 15 zam

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin(BASKİ) temmuz ayı olağanüstü genel kurul toplantısında yeni su tarifesi görüşüldü. Su tarifelerine yüzde 15 oranında zam yapıldı.

Genel kurulda en çok tartışılan maddeler arasında yer alan su tarifelerine yüzde 15’lik zam teklifine CHP ve İYİ Parti grupları ret oyu verdi. 

CHP Grup Sözcüsü ve Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, yüzde 15’lik su artış fiyatını kabul ettiklerini, ancak TÜFE oranında aylık su faturalarına yansıyacak artışın nereye varacağının kestirilmemesi nedeniyle ret oyu vereceklerini belirtti.

İYİ Parti adına konuşan meclis üyesi Serkan Mehmet Ertan da aynı gerekçeyle zamma ret oyu vereceklerine dikkati çekerek, “TÜFE’yi kaldıralım, yüzde 15’li zamma evet diyelim. TÜFE kalkmadığı sürece zammın nereye ulaşacağı belli olmaz. Geçtiğimiz meclis toplantısında TÜFE’yi kaldırmıştık. Bugünkü gündemimizde de yer almasın” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan vekili, AKP’li Yasin Sağay ise ülkemizdeki 30 büyükşehir belediyesinden 19’unun TÜFE artışı uyguladığına işaret ederek, “Türkiye’de 19 büyükşehir belediyesi TÜFE, 3’ü ÜFE, 2’si de hem TÜFE hem ÜFE’yi uyguluyor. İzmir ve İstanbul gibi büyükşehir belediyeleri yüzde 30’lara ulaşan su zammı yaptı. Bu zammı yapan belediyelerde de TÜFE uygulaması var. Biz vatandaşa fazla yük olmadan yüzde 15 oranında artış yapalım istiyoruz” diye konuştu.

Su zammına CHP ve İYİ Parti grupları ret oyu verirken, artış AKP ve MHP’nin oylarıyla kabul edildi.



Anahtar Kelimeler: ' % Güncelleme
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı