Tahirova`nın kendi yok adı var

Tahirova`nın kendi yok adı var

Turgutlu`lu üreticinin yetiştirdiği Tahirova Koç`u göz kamaştırıyor




Kurban yaklaşırken gözler Kurban ve kurban pazarlarına çevrildi. Dini vecibelerini yerine getirmek üzere durum ve konumuna göre kurban kesmek isteyen müslümanlar varlıkları oranında cüsseli kurban bulmakta güçlük çekince sayıyı çoğaltarak bir kaç tane kurban kesmek durumunda kalıyor.

Kurban üretiminin zaman ve maliyeti Kurban besicilerini kısa sürede basküle yaklaşan hayvanları yetiştirerek maliyeti düşürmenin kaygısını yaşarken Turgutlu`da 1,5 yıldır baktığı Tahitova cinsi kurbanlığını 130 kilo ya ulaştıran Kemal Bozkurt açık arttırma ihaleye hazırlanıyor.

Geçimini çiftçilikten kazanan Kemal Bozkurt yaptığı açıklamada, Turgutlu Ovası Arpalık mevkiindeki çiftliğinde yetiştirdiği 1,5 yaşındaki Tahirova cinsi koçun 130 kiloya ulaştığını bu sürede önemli ölçüde yem tüketmesi nedeniyle maliyetinin yükseldiğini belirterek piyasa fiyatı ile satmasının maliyetini kurtarmayacağına işaret etti.

Kurban Bayramı öncesinde satışa çıkardığı koçun görenleri şaşırttığını kaydeden Bozkurt, Tahirova cinsi koçu kilosu fazla olduğu için açık arttırma ile satışa çıkardıklarını söyledi.

Diğer yandan Tahirovası, Merinos, Karacabey ve Ceylanpınar gibi devlet üretme çiftlikleri kuruluş amacından saptırılıp zarar etmeleri sağlanırken bu çiftliklerden elde edilen damızlıklar vatandaşın elinde altın oluyor.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli