Tahsin Mayatepek ile anılarını paylaştı.

Tahsin Mayatepek ile anılarını paylaştı.

Bandırma Kent Konseyi Tarih Çalışma Grubu Şahin Mayatepek ile sözlü tarih görüşmesi gerçekleştirdi.

Bandırma Kent Konseyi Tarih Çalışma Grubu adına Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Tarih bölümü yüksek lisans öğrencileri Elif Destan Kanlıyer ve Sema Odacıl şehrimizde ikamet etmekte olan Şahin Mayatepek ile bir sözlü tarih görüşmesi gerçekleştirdiler.

Atatürk döneminin Meksika Büyükelçisi Tahsin Mayatepek’in yeğeni olan 1932 doğumlu Şahin Mayatepek görüşme esnasında amcası Tahsin Mayatepek ile anılarını paylaştı.

Tahsin Mayatepek Meksikada görev yaptığı sürede Maya uygarlığı üzerine araştırmalar yapmış, Türkler ile Mayaların ortak kökenlerden geldiklerini savunan James Churchward’ın teorilerini Türkiye’de tanıtmıştı.

Atatürk bu teoriler ile yakından ilgilenmiş ve Churchward’ın ‘Mu Kıtası Teorisi’ hakkında okumalar yapmıştı. Günümüzde de ‘Mu Kıtası ve Atatürk’ başlıklı yayınlar dikkat çekmeye devam etmektedir. Görüşme sırasında Şahin Mayatepek ayrıca 1950lerin İstanbul’u hakkında da anılarını paylaştı.

Elif Destan Kanlıyer ve Sema Odacıl Bandırma ve erken Cumhuriyet dönemi tarihi çalışmaları kapsamında kentimizde yaşayan tarihe tanıklık etmiş isimlerle görüşmelere devam edeceklerini açıkladılar.
 



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı